Gratis water


waterLaat ik eerst het volgende vaststellen: Wantijpop (zaterdag) en Live at Wantij (vrijdag) waren een groot succes. Dat gun ik de organisatoren van harte en ik vind het ook nog eens prachtig voor de stad. Van dat vrijdagse evenement heb ik persoonlijk niet veel meegekregen (ik was die avond in Rotterdam) maar wat ik op zaterdag bij de entree van Wantijpop zag, stemde me tóch een beetje droevig.
Dat iedereen die het concertveld in het Wantijpark wilde betreden gecontroleerd, of beter gezegd gefouilleerd werd vind ik, met het oog op de gebeurtenissen in Manchester en Parijs, volslagen terecht. En ook begrijp ik best dat de organisatie graag een centje wil verdienen aan de verkoop van bier en frisdrank op het festivalterrein. Voor niks gaat immers de zon op en eerlijk is eerlijk, Wantijpop is nu eenmaal een gratis evenement en op het podium stonden, of het nou je smaak is of niet, zeker niet de minste artiesten. Die komen écht niet voor een boekenbon en een bak bitterballen opdraven, dus ik begrijp best dat de organisatoren graag een leuke omzet draaien om dat allemaal te kunnen bekostigen. Sterker nog, als ze dan nog winst boeken ook, vind ik het alleen maar mooi… organiseren is immers ondernemen toch?
Maar wat stemde dan zo droevig, hoor ik u denken? Dat was die griezelige watertaliban, die bij de entree wel érg fanatiek bezig was met het leeggraaien van tassen en rugzakken. Ik vond het stuitend om te zien hoe, op deze bloedhete avond, elk waterflesje werd afgepakt en leeggegoten. En áls je dat dan doet, biedt als organisatie je bezoekers dan in ieder geval de mogelijkheid om ergens gratis water te betrekken. Is dat trouwens niet wettelijk verplicht? Ik weet dat de gemeente Amsterdam alleen nog maar vergunningen verleent aan organisatoren die het publiek de gelegenheid bieden hun (op het festival aangekochte) flesje of beker op het festivalterrein kosteloos bij te vullen met water.
Nogmaals, dikke pluim voor de organisatie, al denk ik dat het goed zou zijn als de gemeente Dordrecht die Amsterdamse vergunningsvoorwaarde zou overnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s