Spuiboulevard


spuiboulevard2

Dat de Spuiboulevard op de schop gaat kan ik alleen maar toejuichen. Op dit moment – mooier kan ik het écht niet maken – is deze ‘stadsentree’ nou niet bepaald een waardig visitekaartje van de ansichtkaart die Dordt heet. In geen enkele andere stad ken ik een boulevard die de betiteling boulevard zó onwaardig is.
Over het hoe en wat mag u van de gemeente alvast wat meedenken en meepraten… nou ja, eigenlijk mag u een beetje meekiezen uit drie al min of meer voorgekookte varianten: eentje met veel groen en minder huizen, eentje met minder groen en veel huizen en ook nog iets daar tussenin. En nu wil ik écht niet negatief zijn hoor… ik ben al lang blij dat het gros van die lelijke kantoren aldaar tegen de vlakte gaat… maar ik voorzie dat een vierde variant uiteindelijk zal zegevieren. Hoe die variant heet? Vlees noch vis, vrees ik. Waarom ik dat denk? Tja, op basis van het verleden eigenlijk, want hoe kreeg dat huidige, bloedlelijke smoel van de Spuiboulevard in de loop der jaren gestalte? Héél simpel… door hem maar vol te blijven plempen met lelijke gebouwen, zonder enige gedachte daarachter. Die wanstaltige kantoorkolossen (waaronder het Belastingkantoor, het Stadskantoor, het ANWB-kantoor en een of ander spuuglelijk groen gebouw waar geloof ik een uitgever in zit) vormen samen een lappendeken die door wijlen Jules de Korte, na achttien bier en een fles ouwe Rutte, in elkaar gepunnikt moet zijn. Maar goed… nieuwe ronde nieuwe kansen dus, al beschouw ik de plannen voor die plek waar nu nog het ANWB-gebouw staat, op voorhand als een valse start. Die torenflat van projectontwikkelaar Van Pelt die daar moet verrijzen is namelijk een ‘spiegelbeeld’ van dat wel héél alledaagse appartementencomplex(óók van Van Pelt) daar aan de overkant, u weet wel… waar ook de Mediamarkt in zit. Het zou  me niks verbazen als we op een goeie dag te horen krijgen dat Jules de Korte helemáál niet dood is en dat hij al jaren, in volstrekte anonimiteit, werkzaam is als architect voor de firma Van Pelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s