Damhertjes


bambiU mag het zeggen hoor… als u mij een azijnzeiker vindt. Ik kan er tegen, want heb er immers, nu alweer ruim zeven jaar geleden, zelf voor gekozen om u op dagelijkse basis te voorzien van mijn persoonlijke visie op nieuws en ontwikkelingen in Dordt en Drechtstreek. In die rol kun je het nooit iedereen naar de zin maken en als je zo af en toe ‘een tikkie’ uitdeelt moet je dus ook niet kinderachtig doen als je zelf een keer een pets om de oortjes krijgt. En dus ga ik het gewoon opschrijven: hallooo… mag ik even een teiltje en een dweiltje, want deze azijnzeiker hield het even niet droog.
Waar ik het over heb? Over dat persberichtje dat ik gisteren in mijn mailbox aantrof. Daarin las ik het volgende: ‘Om te vieren dat er vijf damhertjes zijn geboren in Park Merwestein, trakteert wethouder Rinette Reynvaan bezoekers van het park op beschuit met muisjes. Op donderdag 15 juni (vandaag dus) deelt zij die, samen met medewerkers van Stadsbeheer, uit.’
En nu zit ik met de gebakken peren (ik deel ze morgen wel ergens uit in het park) aangezien ik me zeer bewust ben van het feit dat een deel van de lezers van deze column nu denkt: ‘Nou en? Leuk idee toch? Best lief ook.’ Toch zullen er ook mensen zijn die, na het lezen van dit berichtje, net als ik, toch even een vluchtige blik wierpen op die fles Rutte, die zo uitnodigend op de buffetkast staat. ‘Zal ik? Nee joh, niet doen… het is nog te vroeg.’
Vanavond proost ik tóch even op wethouder Rinette Reynvaan, de ik persoonlijk een héél leuk en aardig persoon vind en ook nog eens een prima wethouder. Ze zal zich vandaag ongetwijfeld vol verve door de dag heen slepen. Ook proost ik op de ambtenaar die dit ultieme mutsenplan er door gejast heeft en natuurlijk op die damhertjes in de hoop dat ze op z’n minst één Kerst halen. Zo tegen de winter gaat het park altijd een paar daagjes dicht… om beschuitkruimels op te vegen, zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s