‘Killen’


Luchtfoto-DKIV-300x200

Er vindt vanavond een demonstratie plaats voor de deur van het Stadskantoor en ik hoop dat die niet al te zeer zal wegvallen in het kermisgeweld op de Spuiboulevard. Waarom ik dat hoop? Omdat de demonstranten een, in mijn ogen, belangrijke boodschap hebben uit te dragen. Welke boodschap dan? Heel simpel: dat er eigenlijk helemaal niemand zit te wachten op een geldverslindend bedrijventerrein van 67 hectare ten zuiden van de Wieldrechtse Zeedijk. Er is immers nog ruimte genoeg voor héél veel (overigens broodnodige) nieuwe bedrijven in deze stad. Waar dan? Op de diverse, nog lang niet gevulde bedrijventerreinen (zoals Amstelwijck en Dordtse Kil III) die we hier al hebben. De aanleg van een ‘Dordtse Kil IV’ is dus op dit moment (dat vindt zelfs de Provincie) geheel en al overbodig en zou wel eens een toekomstig financieel blok kunnen worden aan het been van de gemeente, die tóch al te kampen heeft met een toekomstig tekort van pakweg 8 miljoen euro. Die tegenvaller heeft overigens niets met gemeentelijk wanbeleid te maken, maar is het gevolg van een nagenoeg ondoorgrondelijke verdeelsleutel van de huidige (demissionaire) regering, waar Dordt als het ware mee opgezadeld is. Los van het financiële verhaal is er nóg een reden om er niet aan te beginnen. Die voorgenomen Dordtse Kil IV gaat namelijk ten koste van een prachtig stukje landschap dat Dordt, aan de zuidkant van het eiland, rijk is, namelijk de Oude Beerpolder. In dat kader is het overigens bizar te noemen dat juist dít BVD-kleurige college zo’n fraai stukje Dordt nu zo rücksichtslos wil ‘killen.’ Beter voor Dordt heeft haar verkiezingssuccessen uit het verleden nou juist te danken aan het groen houden van een andere polder, u weet wel, de Zuidpolder. Ook herinner ik me dat de voorloper van BVD (ECO-Dordt heette die partij) en de daaruit voortgekomen afsplitsing (dat wás dus Beter voor Dordt)  in 2005 nog ernstig bezwaar maakten toen de gemeenteraad destijds in meerderheid besloot om de Oude Beerpolder deels aan te kopen ten behoeve van een toekomstige Dordtse Kil IV. Pluche doet kennelijk rare dingen met mensen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s