Roversbende


zware jongens,,Mevrouw, er ligt een briefje van vijf op de grond. Die móet wel van u zijn.’’
De truc is al jaren oud, maar toch trappen er nog dagelijks mensen in. Helaas zijn dat maar al te vaak de wat meer kwetsbare 80-plussers en helaas spelen dit soort drama’s zich dan ook meestal af rondom ouderenwoningen met nabij gelegen winkels.
Het kan, ongeacht de leeftijd, natuurlijk iedereen overkomen. Want hoe zou u reageren als iemand u, bij de kassa van de supermarkt, attent maakt op een gevallen bankbiljet? Primair natuurlijk. U kijkt naar de grond, bukt misschien om dat briefje op te rapen… en dan? Tja, dan is uw portemonnee met een beetje pech alweer drie boevenhandjes verder. De man achter u heeft hem namelijk, terwijl u bukte, uit uw boodschappentas gevist en achter zijn rug om doorgegeven aan een handlanger, die hem alweer heeft overgedragen aan een derde bendelid. Maar dáár komt u vijf minuten later pas achter, als u aan de beurt bent om af te rekenen. En oh ja, niet onbelangrijk, toen u eerder die dag wat geld uit de betaalautomaat opnam, of toen u gisteren óók al pinde bij uw supermarkt, had een van de bendeleden uw pincode al weten af te kijken. De opdracht is voor de straatrovers dus simpel: de pincode van die mevrouw met die rode jas kennen we, dus het is zaak om vandaag haar pas te bemachtigen. Op het moment dat u (zonder boodschappen) weer thuis bent, zijn er dan al behoorlijke bedragen van uw rekening geplunderd. Het overkwam mijn moeder drie jaar geleden in winkelcentrum Sterrenburg en de opluchting binnen de familie was dan ook groot toen we, maanden na dit drama, van de politie te horen kregen dat deze Roemeense roversbende was opgepakt.
Of het nu om diezelfde bende van destijds gaat weet ik natuurlijk niet, maar wat ik wél weet is dat er afgelopen maandag een Roemeense straatroversclub met exact diezelfde werkwijze in Sterrenburg actief was. De politie maakt daarvan melding op haar website. Ik dacht, ik geef het maar even door, want een gewaarschuwd mens…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s