Hotelgekluns


HVWat een amateurisme zeg… en wát een zooitje. Dat was de eerste gedachte die in mij opkwam na het lezen van het nieuws dat Best Western nu tóch geen hotel gaat beginnen aan de zuidwestelijke kant van het Vrieseplein, want dit bedrijf, zo meldt mijn krant, krijgt de financiering niet rond. Wiens schuld is dat nou eigenlijk? De gemeente, zo maak ik althans uit het artikel op, treft geen blaam, want heeft er (zo lijkt het althans) toch echt alles aan gedaan om de voorwaarden te scheppen om op deze plek, dat nu al héél lang één groot gapend gat is, een hotel neer te kunnen zetten. Of dat nou helemáál een terechte conclusie is, betwijfel ik terwijl ik dit opschrijf, aangezien het wel héél droevig en ook uitermate onprofessioneel is dat er op dit eiland al zó lang gesteggeld moet worden om hier überhaupt maar iets toonbaars gerealiseerd te krijgen. Dat de raad eerder dit jaar groen licht gaf en het bestemmingsplan voor dit stukje binnenstad voor eventuele bezwaarmakers ter inzage legde, is in mijn ogen dan ook zeker geen verdienste. Dát had namelijk al vele jaren eerder kunnen, nee móeten gebeuren. Er is té lang gezeurd, gepuzzeld en gedelibereerd en zoiets schrikt ondernemers (voor wie provinciestad Dordt nou ook weer geen natuurlijke ‘bedrijfsmagneet’ is) nu eenmaal af. Ook maakt de hotelketen Best Western op mij geen professionele indruk. Hoe kan het in hemelsnaam dat deze firma in een dermate ver gevorderd stadium nog tot de slotsom kan komen dat het hele verhaal te duur wordt? Gaat het zó slecht dan met deze hotelboer? En hoe zit dat met de betrokken projectontwikkelaars? Dat zijn Ploegaert Beheer en Print & Trade, die, als ik de hotelketen moet geloven, behoorlijk zouden hebben ‘overvraagd’ voor de grond. Ik kan daar niet over oordelen, maar als ik deze onverkwikkelijke affaire met een helikopterblik beschouw (ik schrijf er inmiddels al een decennium over) kan ik niet anders dan concluderen dat we dit stukje Dordt beter kunnen omdopen in ‘Het Schaamgat van de stad.’ Van dit soort gekluns wordt een mens eh… hoteldebotel.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s