Treurig


dronkendroppieHet ‘vierkant’ Kasperspad, Sint Jorisweg, Kromhout en Vrieseplein is door de gemeente aangewezen als aandachtsgebied. Die betiteling houdt in dat hier vanaf nu intensief door allerlei partijen gaat worden samengewerkt om straatoverlast tegen te gaan. Dat wérd ook wel een keertje tijd, want van gestaag toenemende overlast is hier wel degelijk sprake, al is het gros van de buurt al lang niet meer onder de indruk van een paar drinkebroers en een handje vol jengelende junkies, zo lang ze dan tenminste nog op het plein blijven zitten. Helaas is dát al heel lang niet meer het geval; vandaag de dag wordt namelijk op veel meer plekken in en nabij ‘het vierkant’ rondgehangen en dus ook geschreeuwd, gevochten, geïntimideerd, gepist en vooral veel gezopen. Dat zuipen levert zelden ‘heterdaadjes’ op, maar geloof me, in die blikjes cola en Red Bull zit geen eh… cola en Red Bull.
Het Vrieseplein zelf is en blijft, ondanks alle goede bedoelingen, nog altijd (ja, óók na die prachtige renovatie) de centraal gelegen openluchtwachtkamer voor het nabij gelegen Yulius en het Leger des Heils en sinds de komst van supermarkt Dirk (die toko is een ware magneet voor ‘zelfkanters’ en dronken droppies) is het hier alleen nog maar ‘gezelliger’ geworden. Bij Dirk worden de ‘feestgangers’ tegenwoordig weggestuurd zodat nu vooral veel en vaak (en tot laat in de avond) wordt rondgehangen op het schaarse stukje groen voor de Remonstrante kerk en op de diverse parkeerplaatsjes in dit buurtje. Hun behoefte (zuipen doet zeiken) doen de dames en heren aan de achterkant en zijkant van de drie ouderenflatjes op en rond de Cornelis de Wittstraat, soms zelfs openlijk tegen de gevels van de panden op het plein (je zal er maar wonen) of in de vele ‘dooie’ hoekjes van de parkeerplek achter de Blekersdijk. Nu is dát allemaal nog tot daar aan toe… écht schandalig vind ik het dat diverse bewoners van die genoemde ouderenflats al sinds jaar en dag nauwelijks nog buiten durven komen. Zij laten hun boodschappen tegenwoordig thuis bezorgen… nee, niet uit gemakzucht, maar gewoon uit angst en da’s diep treurig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s