10cc


10ccKent u ze nog, die aanstekelijke nummers van 10cc die je op school zo lekker kon meeblèren? Ik doe dat trouwens nog steeds hoor als ik Dreadlock Holiday, Rubber Bullets, Good Morning Judge of Wall Street Shuffle op de radio langs hoor komen. En heeft u in uw jeugdjaren ook zo lekker ‘geschuifeld’ op de magische klanken van die tijdloze ballade  I’m not in Love? 
Ja, (je wordt ouder papa)ik ben me bewust van het feit dat er lezers zijn die nu fronsend hun wenkbrauwen of schouders ophalen. Zij zijn ongetwijfeld een stuk jonger dan ondergetekende. Volgend jaar, om precies te zijn op 15 maart 2018, ‘staat’ 10cc op de planken van Kunstmin en ook al is maart 2018 nog ver weg, ik heb alvast kaartjes besteld, omdat ik dat voor geen goud wil missen. Nu kan ik natuurlijk vervelend gaan doen door te stellen dat het 10cc van vandaag eigenlijk niet het echte 10cc is, omdat zanger Eric Stewart, drummer Kevin Godley en toetsenman Lol Creme er niet meer bij zijn, maar dát zou flauw en incorrect zijn omdat zich in de huidige bezetting diverse muzikanten bevinden die, óók in de succesjaren, wel degelijk deel uitmaakten van deze supergroep uit Manchester. Drummer Paul Burgess bijvoorbeeld zat al in 1973, nog vóór Kevin Godley dus, in 10cc en óók gitarist Rick Fenn maakte in the seventies al deel uit van de band. Toegegeven, alleen mede-oprichter Graham Gouldman is nog overgebleven uit de jaren dat 10cc op haar mondiale hoogtepunt was, maar alleen al deze ‘living legend’ uit de geschiedenis van de Britpop is een bezoek aan Kunstmin méér dan waard. Gouldman, nu 71, maakte namelijk, vóór zijn 10cc-tijd al deel uit van legendarische bands als The Hollies, The Yardbirds en niet te vergeten Herman’s Hermits, voor wie hij de wereldhit No Milk Today schreef. Die man dus, staat volgend jaar in mijn stadje te spelen en daar ben ik, op bijna puberale wijze, nu al een tikkie opgewonden over. Het gerucht gaat overigens dat Godley en Creme er tegen die tijd ook weer bij zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s