Knorrepiet


Piet3Beste Piet Sleeking,
Volgens mij zit je momenteel niet zo lekker in je vel. Voordat ik daar in deze column nader op inga wil ik vooropstellen dat ik je een integere en bevlogen wethouder vind. Daarmee stel ik overigens niet dat je in die functie, de afgelopen ruim zeven jaar een foutloos parcours hebt afgelegd, maar dat mág ik ook helemaal niet verwachten, want, nét als columnisten, journalisten, ambtenaren en winterschilders, zijn wethouders óók maar gewoon mensen. Om Wim Sonneveld (gisteren precies 100 jaar geleden geboren) er maar eens bij te halen… we zijn allemaal ‘stakkers die in het duister tasten’ en als zodanig dan ook zeker niet perfect. Waarom ik dit opschrijf? Omdat het mij opvalt dat je de laatste tijd wat regenteske trekjes begint te vertonen en, vermoedelijk mede als gevolg daarvan, ook steeds slechter met kritiek om gaat… niet alleen vanuit de media (in Dordt nog behoorlijk mild), maar ook vanuit je eigen partij, waarvan je momenteel (dualisme is een ‘bitch’) een beetje los dreigt te weken. Neem nou dat ‘twietje’ onlangs, waarin je wel érg knorrig en kinderachtig reageerde op de kritiek die ik eerder deze week spuide over het mislukken van het hotelplan Vrieseplein. Daar had je kennelijk veel moeite mee want je twitterde het volgende: ‘Wat ‘n heerlijke hobby lijkt me dat; columnist van een dagblad en voor alles een oplossing; ik zou de politiek in gaan!’
Dat kan ik hebben hoor Piet, want wie kaatst kan de bal verwachten en als je geschoren wordt moet je… nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. En inderdaad, ik heb ook ‘een heerlijke hobby’ (zoals je mijn beroep wat denigrerend omschrijft) dus mij hoor je niet klagen. Ik begrijp uit je tweet dat je, na je wethouderschap (het zit er bijna op en het gegunde ereburgerschap komt in zicht) graag toe wilt treden tot het gilde der columnisten. Mocht die droom ooit uitkomen dan zal ik je enthousiast verwelkomen en waar nodig van goede raad voorzien. Ik heb ook al een ‘nom de plume’ voor je bedacht. Die staat boven deze column.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s