Zweefterrassen


Hangend terrasWe hadden al de hangende keukens en de hangende tuinen van respectievelijk Appingendam en Babylon en we hadden al de zwevende kei van Dalfsen en de drijvende kassen van Naaldwijk. De rennende rukker uit IJmuiden tel ik maar even niet mee.
Als het aan het Dordtse BVD-gemeenteraadslid Osman Soy ligt (hij diende in de raadsvergadering van gisteren een motie in) komt daar nog een attractie bij, namelijk de zwevende terrassen van Dordt. Waar moeten die dan komen? Aan de Spuihaven, op dat stukje water dat loopt van kebabkoning Has op het hoekje naast de Mediamarkt, tot aan de VVV, zeg maar. Op die plek zitten tegenwoordig leuke horecatentjes, die inderdaad gebaat zouden zijn bij méér terrasruimte. Dat stukje Spuihaven was vroeger altijd wat onooglijk, maar tegenwoordig bruist het er, althans in de zomermaanden, als nooit tevoren. Dat had ik eerlijk gezegd nooit verwacht, net zoals ik nooit voorzien had dat er ooit zo’n levending terras zou ontstaan bij restaurant Post in het voormalige postkantoor aan de Johan de Wittstraat. Da’s óók niet bepaald het meest pittoreske stukje binnenstad, maar er zitten altijd mensen (met uitzicht op die lelijke bushaltes) en ze hebben het er uitstekend naar hun zin, wat ik overigens begrijpelijk vind, want de bediening en de ‘kaart’ zijn er van grote klasse.
Hoe die terrassen aan de Spuihaven er straks uit gaan zien is volgens mij nog niet ‘uitgedokterd’: komen ze écht  boven het water te ‘zweven’ of worden er gewoon wat vlonders neergelegd? Geen idee, al hoop ik natuurlijk op een bijzondere constructie. Ook weet ik niet of de motie echt serieus opgepakt wordt (money talks), maar wat ik wél weet is dat die nog prille levendigheid op dit stukje Spuiboulevard (en ook dat terras van Post) een uitnodigende werking hebben op binnenstadsbezoekers; ze roepen als het ware ‘Hier is het leuk… kom verder’ en dát kan Dordt wel gebruiken. Nu nog een historisch zeilschip in de Spuihaven (waar is dat plannetje trouwens gebleven?) en de mogelijkheid om hier waterfietsen te huren… liefst met schapekoppen als boegbeeld. Jawel, we komen er wel.

Foto: Een ‘zwevend’, of beter gezegd hangend terras aan de kust bij Vlissingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s