Knoepert


de-johan-van-beverwijck-dordrecht-big

Het wórdt nogal een ‘knoepert’ zeg, die Johan van Beverwijck, u weet wel dat wooncomplex dat moet gaan verrijzen op de plek waar nu nog dat voormalige ANWB-kantoor zit. Ik vind de verontwaardiging van de omwonenden, die liever niet zien dat dit gebouw 27,5 meter hoog gaat worden, dan ook begrijpelijk, want we hebben het hier over een hoogte, die voor hen veel verlies aan woongenot (uitzicht, geluidshinder, lichtinval) met zich mee gaat brengen. Het is trouwens wel een héél raar ‘regeltje’ in de wetgeving, die de bouwer de mogelijkheid biedt om tien procent af te mogen wijken van de maximale bouwhoogte in het bestemmingsplan. Zó’n kans zal projectontwikkelaar Van Pelt namelijk nooit laten liggen, want die metertjes extra leveren immers weer een nieuwe bouwlaag en dus méér centen op. Nu wil ik niet beschuldigd worden van ‘ondernemertje-pesten’, maar in dit geval betreft het hier wél een projectontwikkelaar die, in mijn ogen al meermalen heeft aangetoond weinig oog te hebben voor de ‘looks and feel’ van de stad. Wrang is, in dat licht, dan ook de tekst die ik op de website van deze projectontwikkelaar tegen kom: ‘Respect voor de bestaande omgeving en het creëren van een meerwaarde voor die omgeving zijn voor ons vanzelfsprekend. Het slaan van bruggen tussen de wensen van de toekomstige gebruiker(s), overheden en andere betrokken partijen, is een kolfje naar onze hand.’ Tuurlijk… en de paus is eh… nou ja, u weet wel.
Maar ach, van ‘Rupsje Nooitgenoeg’ Van Pelt kun je verwachten dat ‘ie ‘tot het gaatje’ gaat. De steekjes die de gemeente heeft laten vallen zijn onvergeeflijk. In de, aanvankelijk geheime, maar inmiddels vrijgegeven notulen van de commissie Fysiek uit 2015 kom ik de belofte van de projectontwikkelaar tegen dat hij 2015 zou gaan benutten om gesprekken te gaan voeren met de omwonenden. Die gesprekken hebben nooit plaats gevonden en de gemeente (iets te blij met het in de schoot geworpen Van Pelt-plan) heeft dat laten ‘passeren.’ Bij de gemeente heeft men kennelijk nog steeds niet door dat Van Pelt helemaal geen bruggen bouwt… wél lucratieve woontorens, liefst zo hoog mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s