Big Rivers


BigRivers2017 bewerktVorig jaar moest ik Big Rivers, tot mijn grote spijt aan me voorbij laten gaan, omdat ik nou nét in dat weekend getroffen was door nierstenen. Ik herinner me vooral dat ik de plavuizen in mijn woonkamer die dagen van héél dichtbij zag, want ik bracht het grootste deel van dat festivalweekend kruipend door. Ray (‘Swingie’) van Wingerden, een van de leukste en liefste mensen op dit eiland, bezorgde mij nog wat troost met een film die hij gedurende het Big Rivers-weekend maakte, waarin bezoekers, medewerkers en zelfs een paar optredende artiesten mij een voorspoedig herstel wensten. Gisteren heb ik die film nog eens bekeken om weer even helemaal in de sfeer te komen en toen enige tijd later het volledige programma op internet verscheen, heb ik mijn persoonlijke ‘voorkeurs-route’ alvast maar uitgestippeld. Zo kom ik, zoals elk jaar weer, tot de conclusie dat ik zo nu en dan wel héél stevig moet doorstappen en dat ik soms ook op twee plekken tegelijk zou moeten kunnen zijn om al mijn favorieten te kunnen zien en horen. Hoe ga ik dat op vrijdag 14 juli bijvoorbeeld doen als DeWolff (psychedilische seventiesrock á la Deep Purple) en Aafke Romeijn (een van Nederlands aller-beste singer/songwriters) precies om 23.00 uur op verschillende podia ‘aftrappen?’ En dát dan ook nog eens in de wetenschap dat elders in de stad saxgod Hans Dulfer z’n hebben en houwen staat uit te blazen, terwijl ik op dat moment ook graag in mijn stamkroeg Visser wil zijn omdat King Charles and the Rubinators daar dan aantreden. Het heerlijke bluegrass-sfeertje dat zij altijd weer weten te creëren, wil ik eigenlijk eveneens voor geen goud missen. Maar ach, wat zeur ik eigenlijk, want het zijn luxeproblemen en ik weet nu al dat het volgend weekend tóch allemaal weer héél anders gaat lopen. Weet u namelijk wat het ware geheim van Big Rivers is? Het draait, véél meer nog dan om de muziek, uiteindelijk om de mensen die je ‘onderweg’ tegen komt. En o ja, óók om het bier natuurlijk, want da’s goed tegen nierstenen, zeggen ze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s