BVD-crisis


the-argument-against-financial-literacy-programs

Ja, ik weet het, de gemeenteraadsverkiezingen zijn nog ver weg. Of moet ik zeggen… ‘lijken’ nog ver weg? Want laten we eerlijk zijn, zó ver weg is 21 maart 2018 nou ook weer niet. Straks, als we met z’n allen terug zijn van vakantie, de fotoboeken van Albelli zijn opgeborgen en uw opperhuid wat bleekjes begint te tonen, dan treft u alweer de eerste onvermijdelijke kruidnootjes aan in de schappen van uw supermarkt en gaan we, al dan niet onder leiding van Jeroen, Matthijs of Umberto,  lekker een potje bakkeleien over de kleurstelling van de goedheilige hulptroepen, de ballen in de boom en, een weekje later, over nut, noodzaak en wenselijkheid van Duitse knallers, jaarlijks harder gillende keukenmeiden en al dan niet te hoge vreugdevuren in of nabij uw woonwijk.  Voor u het weet is het januari, bent u alweer hard aan vakantie toe en is ‘tout’ politiek Dordt al volop  bezig met de voorbereidingen voor de dan snel naderende verkiezingen. Het Grote Crisisoverleg bij Beter voor Dordt, heeft dan, als het goed is, al plaats gevonden. De nu volgende punten stonden er ongetwijfeld op de agenda:
Staat ons ‘een PvdA’tje zonder vangnet’ te wachten of kunnen we de schade nog een beetje beperken? Doen PVV en Forum voor Democratie nou wél of niet mee in Dordt en hoe kunnen we dan voorkomen dat ze met ‘onze’ zetels aan de haal gaan? En als Denk, ouwe Henk, alsmede dieren en piraten óók op het stembiljet staan, wie veegt dan in maart al die splinters bij elkaar? Met wie van die nieuwkomers willen we wél en met wie willen we absoluut niet samenwerken?
En na de pauze: wil pensionado Piet nog een termijntje mee? Wát doet Rinette Reynvaan? Gaat Karin Lambrechts in de raad zitten als ze géén wethouder wordt? Schrijven we fractievoorzitter David Schalken nu eindelijk eens een keertje in voor de cursus ‘met de vuist op tafel slaan’ en zeggen we gewoon hoi bij de koffie tegen ‘overlopers’ Eline en Martijn?’
Deze columnist moet eerst écht even op trainingskamp… liefst op Terschelling en mét dwangverpleging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s