Imago


banksy-twitter-fight1Cameratoezicht in het Weizgtpark, een alcoholverbod op het Vogelplein, een illegale ‘neukerette’ aan het Admiraalsplein, een lek Wantijbad, een schoorsteen aan de Singel die uit zichzelf naar beneden lazert, een vervuilde Biesbosch, een nog altijd half-comateuze Voorstraat, ongegeneerd ‘door-lekkende’ chemische fabrieken en een bedroevend lage score op sociaal-economisch gebied. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, worden we ook nog eens geconfronteerd met politici die vooral uitblinken in schaamteloos ruziënd over straat rollen. Ik zeg ‘don’t blame the messenger’, maar als je de krant openslaat is het wel duidelijk dat Dordt aan een lange vakantie toe is. De kersverse burgemeester Wouter Kolff, begint pas na de zomervakantie en dat begrijp ik best, want eerst gaat hij nog trouwen en ik gun hem en z’n kersverse echtgenote toch op z’n minst één zorgeloze wittebroodsweek. Die zal hij, als hij verstandig is, vast niet op dit eiland doorbrengen, want eenmaal over de brug (of door de tunnel) kan hij de mouwen permanent in de positie opgestroopt laten. Dordt zit momenteel namelijk niet in haar fraaiste fase.
De eerste taak die Kolff voor de kiezen krijgt zal een hoog Kofi Anan-gehalte hebben. Mijn advies: leg de dames en heren politici uit dat verschillen van inzicht en mening ook op hoffelijke wijze kunnen worden ‘uitgevochten’… met goed gekozen woorden en met steekhoudende argumenten bijvoorbeeld, in plaats van met vuilspuiterij en geldingsdrang op de (a-)socale media. Want dát is waar een deel van de raad, als gevolg van iets te vroeg opkomende verkiezingskoorts, momenteel in uitblinkt. Nee, een Twitterverbod voor politici uitvaardigen kán hij natuurlijk niet (vrijheid van meningsuiting en zo), maar in gezamenlijkheid afspreken om daar nou eens mee te kappen of er op z’n minst wat beschaafder mee om te gaan, lijkt me een mooi voornemen voor na het zomerreces. Er worden tè veel ‘Twitterfitties’ uitgevochten, terwijl het debatteerniveau in de raadszaal omlaag keldert. Dat is slecht voor het imago van de politiek in het algemeen en voor dat van raadsleden en wethouders in het bijzonder. Kolff zal er straks met gestrekt been in moeten gaan, want met bekvechtende politici heeft deze stad het momenteel even hélemaal gehad.

Afbeelding: Banksy, Twitterfight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s