Telefooncel 2


Telefooncel2Stop maar met zoeken want hij is terecht… die rode telefooncel die Dordrecht in 1990 als relatiegeschenk van partnerstad Hastings kreeg. Sterker nog, het ding is eigenlijk nooit vermist geweest, want hij staat ‘gewoon’ in de centrale hal van het Dordtse Stadskantoor, om precies te zijn in een hoek bij de achter-ingang. Daar schijnt hij al jaren te staan en eerlijk gezegd (mea culpa) was mij dat nog nooit opgevallen.
De oproep, die ik enkele dagen geleden op verzoek van een lezer in deze krant plaatste, was dus vergelijkbaar met de bril die je zoekt, terwijl ‘ie op je neus zit. ,,Maak je geen zorgen, wij zorgen goed voor onze relatiegeschenken,’’ laat een gemeentelijk woordvoerder me weten. ,,Al beraden we ons momenteel wél op de vraag hoe we een en ander, na de verhuizing van het Stadskantoor, gaan organiseren. Het is namelijk nog geen uitgemaakte zaak dat alle gemeentelijke diensten en afdelingen straks in één gebouw komen. Voorlopig kun je de meeste cadeautjes die we in de loop der jaren van onze partnersteden gekregen hebben gewoon komen bekijken in een vitrinekast, hier in de centrale hal.’’
Dat ben ik dan ook maar even gaan doen gisteren en nu wil ik niet negatief zijn, maar door wat ik daar aantrof aan foeilelijke mokken, vaantjes, klokjes en theelepeltjes, moest ik even denken aan de Koninklijke stalmeester, die in 1971 zo kostelijk vertolkt werd door Wim Sonneveld. Een citaatje uit die conference: ‘Alles wordt bewaard… alle zelfgeborduurde wandkleedjes en molens-van-lucifersstokjes en wat er verder aan goedbedoelde rotzooi wordt aangeboden. Dat staat allemaal keurig bij elkaar, met kaartjes erbij van wie het is en vooral wat het voorstelt.’
Sonnevelds stalmeester loste het probleem op door al die prullaria zo snel mogelijk ‘achter de rododendrons te sodemieteren.’ Daarover mag je natuurlijk soms best even fantaseren, maar je mag het nooit doen natuurlijk. Complimenten dus aan de gemeente, die zorgvuldig met ‘onze’ geschenken omgaat.
Tot slot kom ik nog even terug op die mooie, rooie Britse, overigens telefoonloze, telefooncel. Kunnen we daar nou geen beter plekje voor bedenken? Hij zou zó leuk staan in mijn achtertuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s