Rechtsbuiten


John vn der NetJohn van der Net, die ik in mijn columns nog wel eens pleeg aan te duiden als ‘de rechtsbuiten van de VVD’ gaat voor het lijsttrekkerschap van de liberalen op dit eiland en eerlijk gezegd was mijn eerste reactie, toen ik hem dat op de lokale radio hoorde verkondigen, ‘Go get ‘m John.’
Nu ben ik zelf geen VVD-aanhanger (als voetballer was ik trouwens linksbuiten) en ik heb verder ook helemaal niks te vertellen over een interne partij-verkiezing, maar als beroepsvolger van de plaatselijke politiek, mag ik natuurlijk wél een mening hebben over iemand die straks wellicht een prominente rol zou kunnen gaan vervullen in het lokale politieke speelveld. Los van mijn persoonlijke politieke voorkeur (ik ben het vaak en graag op allerlei vlakken uitbundig met de man oneens) zou ik Van der Net als VVD-lijsttrekker een verademing vinden. Waarom? Tja, dat vraag ik me zelf eerlijk gezegd ook af; ik vind de man immers nog wel eens wat ‘kort door de bocht’ in zijn manier van redeneren (hij laat weinig ruimte voor nuance) en ook stoor ik me nog wel eens aan het feit dat hij, via de sociale media, soms wel érg vilein uithaalt naar alles wat, in zijn optiek, ook maar een tikkie ’linksig’ ruikt. Maar daar staat wel iets tegenover: John van der Net, zo ervaar ik dat althans, is goudeerlijk, heeft nooit een dubbele agenda, strijdt altijd met open vizier en volgens mij kun je als mede-politicus (van welke kleur dan ook) uiteindelijk, zij het soms tandenknarsend, prima zaken met hem doen.
Of hij écht kansrijk is voor het lokale VVD-lijsttrekkerschap waag ik toch te betwijfelen. Het is wel duidelijk dat ‘the powers that be’ binnen de partij een andere voorkeur hebben, waarmee ik overigens niks negatiefs wil zeggen over de, door de selectiecommissie voorgedragen Maarten Burggraaf. Nu wil ik me verder ook helemaal niet bemoeien met interne partijaangelegenheden, maar ik vind het wél merkwaardig dat zich in die selectiecommissie ene Dirk ten Veen bevond. Goeie man hoor, ooit een prima wethouder, maar volgens mij tegenwoordig toch helemaal geen lid meer van de VVD?

PS. Kleine rectificatie, aangezien ik in een eerdere versie van deze column suggereerde dat Ten Veen tegenwoordig lid is van D66. Dat is niet het geval, zo verzekerde hij me en dat zet ik dan ook graag recht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s