Verkeersmissers II


traffichaosMijn column ‘Verkeersmissers’, vandaag precies een week geleden, leverde me veel reacties op. Het betrof hier een door mij persoonlijk gekozen en dus geheel subjectieve Top 10 van, laten we zeggen ‘onconventionele verkeersoplossingen’ in deze stad, die tot ongewenste en soms zelfs levensgevaarlijke situaties lijden. Op mijn lijstje staan ondermeer diverse raadselachtige rotondes in de stad, de Vest, waar het op zaterdagen Caïro aan de Merwede is, de onbelijnde en daarom onbegrijpelijke ‘bocht’ op het Bagijnhof en de zoek-het-maar-uit-situatie voor het station. U reageerde daar massaal op en het werd me al snel duidelijk dat u het over het algemeen met mijn keuzes wel eens was, maar dat u daar graag nog een en ander aan wil toevoegen. Zo wezen diverse lezers mij op de kruising Sarisgang/Bagijnhof. Het zebrapad op deze zogeheten ‘shared space-oversteek’ suggereert veiligheid, maar veilig is het daar nou juist allerminst. Toegegeven, als het héél druk is (op zaterdagen bijvoorbeeld) staat iedereen hier tóch al nagenoeg stil en kan er weinig gebeuren, maar op minder drukke momenten gaat het hier maar al te vaak eh… nét niet fout.
Verder ontving ik diverse reacties uit Dubbeldam waar een groeiende groep verontruste bewoners zich door de gemeente nog altijd niet serieus genomen voelt. Veel Dubbeldammers zit het dwars dat er in sommige delen van hun wijk structureel (op 30 km-zones) te hard gereden wordt en dat de gemeente kennelijk ‘onmachtig’ is om daar structureel iets aan te doen. Laat ik het zo zeggen, de frustratie, óók over sluipverkeer in deze wijk, is hier groot. Klapstuk van deze vervolgcolumn over verkeersblooperstad Dordt kán alleen maar dat nieuwe voetpad op de Prins Hendrikbrug zijn. Dat pad is op het smalste stuk nog niet eens 30 centimeter breed en daar moeten dus ouders met kinderen (lopend of in een buggy) heelhuids de overkant zien te bereiken. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om zoiets te bedenken en dát dan (ná er dus eerst serieus over te hebben nagedacht) ook nog eens te gaan uitvoeren? Waar zijn toch die mannen met die witte jassen als je ze nodig hebt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s