Marco


Marco-BoogersMarco Boogers vertrekt na 16 jaar als technisch directeur bij FC Dordrecht en volgens mij is dat een goede zaak. Die conclusie staat helemaal los van hoe ik tegen de man aan kijk. Ik vind Marco namelijk een bijzondere man en een topper in zijn vakgebied. Wat hij in zijn jaren als technisch directeur gepresteerd heeft zou ik willen vergelijken met Max Verstappen die in een tweedehands Opel Corsa uit 1973 een podiumplaats in de Formule 1 weet te bereiken. Marco heeft de club stabiliteit en soms ook successen (promotie, periodetitels) gebracht die, gezien het budget waarmee hij moest werken, eigenlijk onmogelijk waren. Dat is een enorme prestatie in de huidige voetbalwereld, waar het, ja zelfs in de lagere regionen, toch écht steeds meer om keiharde dollars draait. Om zoiets in het huidige tijdsgewricht voor elkaar te boksen móet je wel een gepassioneerd vakman zijn. Dat het in de communicatieve sfeer rond Marco niet altijd even gladjes verliep heeft enerzijds te maken met het voetbalwereldje zelf, waar soms een bijna militaire hiërarchie heerst, waar voortdurend allerlei belangen met elkaar conflicteren en waar maar al te vaak de waan van de dag de overhand krijgt. Anderzijds zal het ongetwijfeld ook met Marco zelf te maken hebben gehad, want al is hij volgens mij op zich een kerel met het hart op de juiste plek, hij kan soms ook wel eens een botte hark zijn.
Nu terug naar mijn beginvraag: is het nou zo’n ramp voor FC Dordrecht dat Marco vertrekt? Ik denk het niet dus. Met alle respect, maar Marco’s kennis en kunde (een slim aankoop- en inhuurbeleid dankzij een groot netwerk en een uitstekend oog voor, soms licht beschadigd talent) werd bij de club vooral aangewend om van jaar tot jaar te kunnen overleven. Maar louter overleven is ook stilstand en stilstand is, zeker in de voetbalwereld, uiteindelijk achteruitgang. Hoe je het ook wendt of keert, Marco’s vertrek maakt bij FC Dordrecht nu de weg vrij voor een grootscheepse renovatie op allerlei gebieden. Daar heb je nieuwe mensen, met nieuwe energie en nieuwe ideeën voor nodig.

FOTO: RTV RIJNMOND

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s