Drama


stress (1),,Hoe was je vakantie?’’ vraag ik Koos, die druk in de weer is met het uitladen van zijn auto. Hij legt de stapel dekens die hij zojuist uit de achterbak tilde op het dak van zijn auto en verzucht: ,,Man man, wat een ramp was dat zeg.’’
Nu ben ik nieuwsgierig en vraag hem waar hij precies geweest is. Koos zucht nogmaals en zegt: ,,Je kan beter vragen waar ik niet geweest ben.’’ Die cryptische repliek moet ik even tot me door laten dringen. ,,Waar ben je dan niet geweest?’’
Koos kijkt nu quasi-boos. ,,Nou, in ieder geval niet waar ik naartoe wilde… naar Bretagne. Uiteindelijk zijn we niet verder dan Noord-Frankrijk gekomen en toen begon het drama in vijf delen. Net voorbij de grens kwam er stoom uit de motorkap. Bleek dat er ergens een slangetje naar de radiator vervangen moest worden. Nu heeft een Dacia een Franse motor, dus je zou zeggen kat in ’t bakkie, maar we moesten toch nog drie dagen wachten totdat ze dat onderdeel bij de garage, waar ik naartoe gesleept was, in huis hadden. De camping waar we tijdelijk de tent opgezet hadden was zó saai dat mijn dochter van 17 spontaan heimwee naar d’r vriendje in Dordt kreeg. Die hebben we na veel gejank en geblèr uiteindelijk maar in Lille op de trein naar huis gezet, met als gevolg dat mijn andere dochter de volgende ochtend ineens ook last van liefdesverdriet had. Maar ja, ze is nét 15, dus die liet ik écht niet vertrekken. Inmiddels was de sfeer om te snijden, kreeg mijn vrouw last van heftige migraine-aanvallen en hebben we maar besloten om rechtsomkeert te maken.’’
In het huis hoor ik twee dochters en een moeder uitbundig lachen. Koos kijkt nu ook weer vrolijk: ,,Volgens mij hebben ze vooral Netflix gemist. Ach weet je, met puberdochters maak je altijd net één auto-vakantie te veel. Volgend jaar huur ik lekker een huisje in Nederland, kunnen ze zelf bepalen of ze langs willen komen… mét vriendjes voor mijn part.’’
Ik wijs Koos op mijn Terschelling-T-shirt en zeg ,,Vertel mij wat.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s