Reaguurders


reaguurdersHet is niet mijn gewoonte om elke keer weer te reageren op de vele reacties die ik nagenoeg dagelijks (vooral via de sociale media) op mijn columns krijg. Niet dat ik moeite met die reacties heb hoor – het maakt me op zich niet eens uit of ze positief of negatief zijn – maar ik zou er een dagtaak bij krijgen als ik elke afgeschoten losse flodder weer met nieuw  ‘tegenvuur’ moet gaan beantwoorden. Daarbij komt dat ik in mijn dagelijkse pennenvruchtjes meestal wel gezegd heb wat ik wilde zeggen. Daar heb ik 347 woorden de ruimte voor en geloof me, dat zijn er meestal ook wel genoeg om een punt te maken. Bij wijze van uitzondering wil ik op drie columns van de afgelopen maand, of beter gezegd op een paar wel héél kortzichtige (soms zelfs smakeloze) reacties daarop, nu eens een keertje wél op reaguurders reageren. Of het écht nut heeft betwijfel ik want, zoals de Amerikaanse stand-up comedian Ron White ooit zei: ‘You can’t fix stupid.’ Toch doe ik het, al is het alleen maar omdat het zo lekker oplucht. Daar gaan we dan: als ik een rechts gemeenteraadslid (in dit geval John van der Net) een aardige vent en een helder betogend politicus vind, maakt mij dat niet meteen tot deelgenoot van zijn gedachtegoed. Als ik tegen ritueel slachten ben, betekent dat niet dat ik kritiekloos tegenover de bio-industrie sta en ‘dis’ ik geen specifieke bevolkingsgroepen (moslims, joden). Nee, ik ben gewoon tegen ritueel slachten, want hoe respectvol dat soms ook in zijn werk gaat, ik vind het achterhaald en barbaars… klaar. En tot slot, als ik vind dat de Pasar Malam (en andere evenementen) óók ruimte verdienen op het vrijdagse en zaterdagse Statenplein, maakt mij dat niet tot een tegenstander van de reguliere weekmarkt. De gemeente heeft het Statenplein nu eenmaal aangeduid als evenementenplein (da’s in beleidsdocumenten terug te vinden) en om die reden vind ik dat er hier, met het oog op de toekomst, een structurele ‘verdeelsleutel’ gecreëerd moet worden. Zo, ik heb gezegd… in 347 woorden om precies te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s