Hufters


politie-gaat-aantal-mobiele-snelheidscontroles-opvoerenDe PvdA, de VVD en de SP in deze stad willen dat snelheidscontroles meer prioriteit krijgen. Ik ben het daar van harte mee eens omdat ik me, net als veel stadsgenoten, ongelooflijk erger aan wegpiraten binnen de bebouwde kom. Tegelijkertijd geef ik toe dat mijn verontwaardiging een tikkie selectief is, omdat ik zelf zo nu en dan ook wel eens last heb van, zoals de Belgen dat noemen, een zware voet. Ik kan me goed voorstellen dat automobilisten (mijzelf meegerekend) geregeld 40 of 50 rijden in zones waar 30 de limiet is, want laten we eerlijk zijn, 30 is in de praktijk op sommige Dordtse en Dubbeldamse straten gewoon niet te doen. Probeer het maar eens op de Singel; dat lukt bijna niet zonder voortdurend overgeconcentreerd op uw snelheidsmeter te kijken en dan ook nog eens zonder ruzie te krijgen met het autoverkeer achter u.
Dordt kent verder ook diverse van die typische ‘melk-koe-trajecten’ waar je tegenwoordig zo’n beetje standaard digitaal ‘betrapt’ en bestraft wordt omdat die wegen nu eenmaal makkelijk ‘verleiden’ tot opschieten. Na terugkeer van mijn vakantie trof ik op de deurmat weer eens een paar brieven van het Centraal Justitieel Incassobureau aan: ik had 8 kilometer te hard gereden op de Papendrechtse brug en ook was ik schuldig aan een overschrijding met 10 kilometer op de Mijlweg. En geloof me, ik ben zeker geen verkeershufter en ik zal mijn boetes dan ook, zij het met pijn in het hart, keurig betalen. Tóch vind ik dat hier al jaren achtereen verkeerde prioriteiten worden gelegd. Het is natuurlijk lekker makkelijk cashen op verleidelijke, maar relatief ongevaarlijke trajecten, terwijl er zoveel plekken in deze stad zijn waar verkeershufters het leven van anderen zo’n beetje dagelijks in gevaar brengen. Sorry als ik wat straten vergeet, maar meer en intensiever op snelheid controleren in de binnenstad (quads), de Wijnstraat, de Hugo van Gijnweg, de Brouwersdijk, de Krommedijk, de Bankastraat, de Crayensteinstraat, de Bosboom Toussaintstraat en héél veel straten in Dubbeldam is vast stukken arbeidsintensiever en minder lucratief, maar zou deze stad daadwérkelijk een stuk veiliger maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s