Afgehandeld


brm.gifIs het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee… het is Fietswrakman, redder van weesfietsjes op het Eiland van Dordrecht. Ik presenteer u het verhaal ‘De ambtelijke molen’… niet verzonnen, want gewoon dagelijkse realiteit in Dordt.
Een Dordtse vrouw (naam bij deze columnist bekend) maakt bij de gemeentelijke wijklijn melding van het feit dat er in haar buurtje (omgeving Noordendijk) diverse fietswrakken staan. ,,Die dingen moeten écht een keer worden weggehaald, want geen gezicht natuurlijk.’’ De gemeente reageert adequaat, want er worden meteen wat mannetjes op de fietswrakken afgestuurd, gewapend met labeltjes. Die worden aan de wrakken bevestig met daarop een tekst die op het volgende neerkomt: deze fiets staat verkeerd gestald en mag, gezien de staat van verwaarlozing eigenlijk de naam fiets niet meer dragen, dus ehhh… zo snel mogelijk weghalen dat ding, want anders doen wij het. Nou ja, dat staat er niet letterlijk natuurlijk, maar het komt er wel zo’n beetje op neer. Probleem is echter dat de dienst Toezicht van de gemeente de fietsen alleen maar mag weghalen wanneer er zo’n label omheen hangt en da’s nou precies waar het nu alweer maanden achtereen verkeerd gaat. Een grote onbekende, laten we hem Fietswrakman noemen, heeft bedacht dat het geinig is om die labeltjes te verwijderen. Gevolg: de fietswrakken blijven staan, want de toezichthouders mogen die dingen allen maar verwijderen áls er zo’n labeltje omheen zit. De klachtenmelding wordt door de gemeente echter wél als ‘afgehandeld’ bestempeld met als gevolg dat de meldster (de vrouw in kwestie dus) opnieuw een klacht moet neerleggen. Reactie gemeente: We hebben zelf ook geconstateerd dat de labels weer verwijderd zijn. Het probleem is echter dat wij fietsen zonder label niet mogen verwijderen. We zullen deze weer opnieuw voorzien van een label in de hoop dat ze nu zullen blijven zitten. We hebben uw melding afgehandeld. Met vriendelijke groet, Handhaving Gemeente Dordrecht.
,,En zo houden we elkaar al vier maanden aan het werk: de ambtenaar die de melding verwerkt, de labelplakker, en de labelverwijderaar, een ijzersterk trio in de werkverschaffing’’, zo besluit de vrouw haar brief aan deze columnist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s