Theater-raad


c-fighting

‘Gezocht: mensen met een laag IQ die zeggen dat alle ellende ligt aan de Islam,’ twittert VVD-gemeenteraadslid John van der Net, naar aanleiding van het krantenbericht waarin staat dat de kans aanzienlijk is dat de PVV in Dordt gaat deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik moest daar eerlijk gezegd wel een beetje om lachen… nou ja, nog niet eens zozeer om de opmerking op zich (waarin volgens mij wel degelijk een grond van waarheid schuilt), maar vooral vanwege het feit dat ik de ‘kort-door-de-bocht-reactie’ van deze oer-liberaal al van mijlenver zag aankomen. Ik zat er al min of meer op te wachten zeg maar… en ja hoor, daar kwam ‘ie dan ook.
Maar nu even serieus: natuurlijk vind ik (en ik weet zeker dat de democraat Van der Net dat ook vindt) dat iedereen het volste recht heeft om aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar mee te doen, maar een eventuele deelname van Wilderianen in Dordt baart me wel degelijk zorgen. Waarom? Tja, eigenlijk omdat ik vrees dat het de sfeer, of misschien beter gezegd, ‘de samenhang’ in de raad, die momenteel tóch al niet al te best is, geen goed zal doen. Als Het Forum voor Democratie (dat malle clubje van ijdeltuit Baudet) en Denk (het Madurodam-aan-zee-filiaaltje van Erdogan) dan straks óók nog eens gaan aanschuiven, zouden we straks wel eens opgezadeld kunnen worden met een raad die nog louter theater, in plaats van beleid maakt. En ja, da’s natuurlijk best leuk voor een columnist (never a dull moment) maar minder leuk voor de ontwikkeling van deze stad. Hoe groot de kans is dat óók het FvD en Denk straks gaan meedingen naar Dordtse stoeltjes, is op dit moment moeilijk in te schatten maar gezien hun ‘Dordtse scores’ tijdens de recente landelijke verkiezingen kan ik me voorstellen dat deze clubjes hier kansen zien. Ik vrees dan voor een ernstig ‘versnipperde’ raad, waarin populisme hoogtij viert; een raad waarin het vooral draait elkaar vliegen af te vangen, in plaats van samen te werken. Zoiets zet een stad in de pauzestand en dáár verheug ik me niet op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s