Wereldvreemd


hotelkamersHet zal ongetwijfeld lijken of ik een hetze voer tegen de Dordtse welstandscommissie, maar geloof me, dat wil ik écht niet. Ik vind alleen dat onze plaatselijke dakkapellen-taliban het zo vaak bij het verkeerde eind heeft door voortdurend de prioriteit te leggen op nou juist precies de verkeerde dingen. Herinnert u zich nog die malle bezwaren die de commissie had tegen dat vuurtorentje voor de deur van een restaurant op de Staart en hoe die commissie even later te hoop liep tegen het plan van een horecaondernemer die een houten overkapping wilde neerzetten op zijn terras aan de Grote Markt? Dat zou het ‘stadsgezicht’ aantasten, uitgerekend op een (met flats en auto’s volgeplempt) plein, waar nou juist dat ‘stadsgezicht’ zo ver te zoeken is. Diezelfde commissie liet destijds wél dat detonerende (Almere-Buiten) torentjesgebouw aan de Houttuinen ‘passeren’ en maakte zich vervolgens ernstig ongeloofwaardig door zich druk te maken over de posities van de ramen, deuren en balkons, die daar, na oplevering, een klein beetje afweken van de oorspronkelijke bouwplannen. En dan was er óók nog dat voormalige hoogspanningsstation aan de Noordendijk/Oranjelaan, waarin prachtige appartementen te realiseren zijn als je in die hoge blinde muren wat mooie grote vensters zou aanbrengen. Maar nee hoor, dat vond de welstandscommissie óók al geen goed idee, met als gevolg dat er voor die gebouwen nog nauwelijks een herbestemming te verzinnen is. Ik kan nog wel even doorgaan hoor, over al die ‘planken’ die de commissie in de afgelopen jaren zo meesterlijk mis sloeg. Ik hoopte dan ook dat dit wereldvreemde clubje wat meer ‘down to earth’ zou worden na het opstappen van de voorzitter die kennelijk van Mars kwam en vooral met zijn eigen ‘one-man-show’ bezig was. Maar nee hoor… nu maakt de welstandscommissie zich wederom belachelijk door een potje onnodig moeilijk te gaan lopen doen over een pontonnetje achter Villa Augustus. Daar willen de hoteluitbaters wat extra kamers realiseren, maar de commissie vindt de raampjes en balkondeurtjes niet zo leuk en blokkeert, met een hernieuwd potje ‘muggenziften om het muggenziften’ wederom een uiterst charmant idee.
Ik zeg: hé scheids…. Wissel!

FOTO: André Oerlemans

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s