Goed bezig


heijkoopAls columnist moet je natuurlijk wél aan het verwachtingspatroon voldoen: tikkie zuur kijken, beetje naar links loensen, wenkbrauwen in de fronspositie, pijpje in de mond, vaak naar het theater gaan (vooral naar moderne dans) en waar nodig gooi je zo af en toe ook nog een mooie doordenker van de een of andere dooie Duitse filosoof in de strijd. Helaas… het lukt me niet: ik ben een stuk minder links dan mijn kapsel doet vermoeden, ik kijk zelden zuur (want van nature best blij aangelegd), ik rook geen pijp, ga liever naar Feyenoord dan naar ballet, drink liever bier dan wijn en als Barney of Michael op RTL 7 met pijltjes gooien sla ik Eva of Matthijs graag een keertje over. Als columnist word je verder ook niet geacht om al te veel met complimentjes te strooien, maar dat is nou juist wat ik vandaag een keertje wél ga doen. Ik vind namelijk dat de Dordtse CDA-wethouder Peter Heijkoop momenteel in meerdere opzichten zeer goed bezig is. De man heeft een moeilijke portefeuille, waarin zich zowel armoede(bestrijding) als onderwijs bevinden en met betrekking tot beide onderwerpen is hij momenteel druk bezig om spijkers met koppen te slaan. In de commissie sociale leefomgeving komen vanavond onderwerpen als ‘campusontwikkeling Leerpark’, ‘preventie kinderleed door veilige anticonceptie’ en de zogeheten startnotitie ‘armoede en schulden’ aan de orde en ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat hier, niet alleen vanavond, maar ook later in een meer raadsbreed stadium, daadwerkelijk resultaten geboekt gaan worden. Heijkoop’s inzet en vastberadenheid sterken me in mijn persoonlijke overtuiging dat we de armoede in deze stad (meer dan duizend mensen leven hier onder het bestaansminimum en éen op de tien kinderen leeft hier in bittere armoe) daadwerkelijk een halt kunnen toeroepen, of beter nog… dat we deze negatieve spiraal weer de positieve kant op kunnen buigen. Tevens constateer ik dat de man momenteel sterk aan het lobbyen is om HBO-opleidingen naar deze stad te halen. En dus, even tussen alle verkiezingsretoriek door, een oprecht compliment van mijn kant voor deze bevlogen wethouder, die ik natuurlijk kritisch blijf volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s