Museumshuttle


shuttleEven los van het gebrek aan intercity’s heeft het station Dordrecht (en dus de stad Dordrecht) nóg een probleem. Dat is de afstand tussen het station en de musea in het centrum. Wie goed ter been is zal nu denken: ach, dat valt toch reuze mee, maar vooral voor ouderen is die afstand wel degelijk nét een beetje te ver om te lopen. Neem dan een taxi, hoor ik u nu denken, maar wist u dat er veel taxichauffeurs zijn die een ritje naar de Museumstraat simpelweg niet rendabel vinden? De taxibedrijven zullen dat vast ontkennen, maar ik heb de die klacht de afgelopen jaren al door menig dagtoerist horen verzuchten. Bijkomend probleem is dat de musea in Dordt (we hebben er inmiddels vijf, als ik goed geteld heb en ook de Grote Kerk trekt veel dagjesmensen) behoorlijk ver uit elkaar liggen. Voor de wat oudere (treinende) dagtoerist kán dat een reden zijn om het, wellicht tegen de oorspronkelijke plannen in, bij één museum te houden en da’s dan weer reuze jammer voor de ‘concurrentie.’
Aan die afstanden valt niets te veranderen… we kunnen immers noch het station, noch die musea verplaatsen. Het afstanden-probleem is echter wél op te lossen. Ooit schreef iemand mij dat het een goed idee zou zijn om een soort lopende band (á la Schiphol) aan te leggen op de Stationsweg en de Johan de Wittstraat en eerlijk gezegd vind ik dat een pracht-idee en tevens een nieuwe toeristenattractie op zich. Realistisch gesproken zie ik zoiets voorlopig niet gebeuren. Wél denk ik dat de musea én de horeca in deze stad baat zouden hebben bij een speciale vervoersservice voor dagjesmensen… noem het een museumbusje, of een museumshuttle voor mijn part. Ik weet niet of het wettelijk haalbaar is (concurrentiebeding), maar kan er door de gezamenlijke musea, met een beetje financiële steun van de gemeente, geen leuke deal worden gesloten met die Stichting e-wheels, die al sinds jaar en dag op ouderen gericht personenvervoer verzorgt in diverse Dordtse wijken? Volgens mij kan dat nooit duur zijn en gaat dat lopen als een eh… trein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s