Zeiktijd


o.p.Dit land is af… niks meer aan doen, strikje er om, klaar. Dat zou je althans denken, want kennelijk hebben we met z’n allen tijd genoeg om over trivialiteiten te steggelen. Neem nou die carnavalsoptocht, die zaterdag door de Dordtse binnenstad trok. Daarin bevond zich een gezelschap (De Reelantiers) verkleed als ontdekkingsreizigers, op zoek naar het gat van Piet. Dat was een knipoog naar dat inmiddels afgeblazen plan om een opening te hakken in de Visbrug teneinde een trap naar het water te realiseren. De Reelantiers deden precies waar carnavalsoptochten voor bedoeld zijn, namelijk een actuele gebeurtenis op de korrel nemen. En ja, er liepen ook wat kannibalen in die optocht. Nee, geen echte kannibalen natuurlijk, anders was ik als lekker hapje (want minstens vijf kilo te zwaar) nooit buiten gaan staan. Het waren gewoon Jan, Piet en Klaas van de voetbalclub die zich als stripboekjes-kannibaal verkleed hadden, inclusief zwarte schmink op hun gezicht. Racisme? Nee, natuurlijk niet; gewoon carnavalshumor en carnavalshumor kun je (dat moet iedereen lekker zelf weten) leuk vinden, of flauw of smakeloos voor mijn part, maar het is en blijft carnavalshumor… meer niet. Dat een of ander anti-discriminatieclubje, waar nog nooit iemand van gehoord had, zich daar dan aan wil storen is, wat mij betreft, niets anders dan misplaatste scoringsdrift van graag verongelijkte tiepjes die spijkers op laag water zoeken tot religie verheven hebben.
Een ander gevalletje mieren-penetreren speelde zich af in Papendrecht. De politieke partij Onafhankelijk Papendrecht liet, in verband met de verkiezingscampagne, wat kiekjes maken op het meest prominente plekje van Pape City, namelijk de muziektent aan de Eilandstraat. En wie schiet er vervolgens in de vlekken? Het clubje Dorpsbehoud Papendrecht dat dit tentje beheert. ,,U bent over een hekje geklommen. Dat mág niet… die tent is van ons’’, briest de hoogst verontwaardigde voorzitter van dat muggenziftersclubje.
Dat waag ik te betwijfelen… die muziektent is van álle Papendrechters en Dorpsbehoud Papendrecht mag dat ding, namens de goegemeente, hooguit een beetje onderhouden.
Zijn we dit nou écht aan het doen met z’n allen? Is het leven daar niet véél te kort voor?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s