Verlosser


wilders2Geert Wilders komt zaterdag een visje happen op de Dordtse markt en ik begrijp ook wel waarom. Zijn partij doet in Dordt mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en dus valt hier wat te halen. Het leger der ontevreden ‘ongehoorden’ zal ongetwijfeld weer (met het mobieltje boven het hoofd) massaal langs de kant staan om de grote geblondeerde verlosser uit Venlo in levenden lijve digitaal te vereeuwigen. En wellicht zullen er ook mensen zijn (nou ja, dat weet ik eigenlijk wel zeker) die in de derde week van maart vastbesloten zijn om de lokale PVV-brigade, die zaterdag ongetwijfeld zenuwachtig om de man heen loopt te drentelen, het stadhuis in te gaan duwen. Dat mag natuurlijk, want leve de democratie, al moet je bij dat partijtje binnenskamers natuurlijk niet al te ‘democratisch’ (lees kritisch) zijn, want voor je het weet lig je uit de sekte.
Wat mij betreft is Wilders van harte welkom in onze stad. Ik hoop dat hij geniet van een zonnig dagje Dordt en ik hoop ook dat de vis of de marktpatat hem goed zal smaken. Vervolgens hoop ik dat hij snel weer afreist naar Emmen, Achtkarspelen of Schubbekutteveen voor mijn part.
Grote Geert is lang genoeg om zaterdag over die starende kudde heen te kijken, maar hij zal helaas niet zien, dat zijn partij deze stad eigenlijk helemaal niets te bieden heeft, behalve dan die grote opgeblazen leugen van de door hem zelf aangewakkerde onvrede.
Maar wat mij betreft hoeft hij dan ook helemaal niet te komen. Waarom niet? Omdat ik vind, zo schreef ik eerder al, dat het de Haagse dames en heren politici zou sieren als ze, in ieder geval in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, eens niet hun stempel zouden drukken op het lokale politieke strijdtoneel.
Geert komt hier namelijk geen geld uitdelen, hij komt hier het intercityprobleem niet oplossen en hij gaat ook onze polders en parken niet groen houden. Nee, wat Geert in Dordt komt doen is veel makkelijker… gewoon even zijn uit Den Haag meegetorste vuilniszak vol met stemmingmakende dooddoeners leegkieperen om vervolgens weer snel weg te sjezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s