VVD


vvdideeHet mag inmiddels duidelijk zijn dat ik me, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, momenteel ernstig bezig hou met het doorspitten van zoveel mogelijk verkiezingsprogramma’s. Iemand moet het doen toch?
En geloof me als ik zeg dat ik dat zo eerlijk mogelijk probeer te doen: waar het mij om gaat is de zoektocht naar de, in mijn ogen, meest originele ideeën in die programma’s. Of ik het daar zelf dan wél of niet mee eens ben doet er daarbij niet toe. Na het CDA, Gewoon Dordt, de VSP en de PvdA is vandaag de VVD aan de beurt. In het goed geschreven (en dus ook zeer leesbare) verkiezingsprogramma van de Dordtse liberalen tref ik een aantal creatieve ‘oplossingen’ aan. Zo ziet de VVD graag méér hoger onderwijs en dus ook méér studenten naar de stad komen: ‘Die willen we graag huisvesten in leegstaande panden, waaronder het voormalige V&D-gebouw. Ook studenten die buiten Dordt studeren en op zoek zijn naar een goede studentenwoning zijn van harte welkom, want de VVD gelooft dat studenten de levendigheid van de stad bevorderen.’
Ook ziet de VVD graag méér terassen in de stad (óók op het water) en tevens een hotel ‘in het betere segment’ in de stad verrijzen. Dit om toeristen, ook langer dan één dag, in Dordt te kunnen ‘vasthouden.’
Verder vindt de VVD dat de gemeente snel, adequaat en flexibel moet inspelen op de wensen, kansen en mogelijkheden van ondernemers. ‘Om dit te realiseren willen wij een ambtenaar met doorzettingsmacht als ambassadeur voor het bedrijfsleven aanstellen.’
Opvallend is (althans ik vind het opvallend) dat in het VVD-programma veel aandacht besteed wordt aan duurzaamheid: zo wil de partij het liefst louter nog elektrisch openbaar vervoer in de stad, een geheel energieneutraal nieuw Stadskantoor, zogeheten ‘milieustraten’ bij winkelcentra en een uitbreiding van de collectieve inkoop van zonnepanelen.
Origineel, tot slot, vind ik ook het idee van de Dordtse liberalen om de wijken in de stad weer te voorzien van herkenbare naamborden. ‘Dit draagt bij aan de herkenbaarheid van de wijken en versterkt de band tussen de bewoners onderling.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s