PVV-plannen


pvvNog ruim een week of drie tot aan de gemeenteraadsverkiezingen en in mijn zoektocht naar originele, of op z’n minst interessante plannen en ideeën in de diverse partijprogramma’s neem ik vandaag de PVV onder de loep. Wat ik jammer vind is dat het verkiezingsprogramma van de Wilderianen, die dit jaar voor het eerst in hun geschiedenis meedingen naar Dordtse raadszeteltjes, wat moeilijk te vinden is, aangezien de partij geen ‘eigen’ Dordtse website heeft. Via de Facebookpagina van de afdeling Dordt vind ik uiteindelijk toch een link naar de PVV Zuid-Holland, alwaar voor het Dordtse programma een plekje is ingeruimd. Je moet het maar even weten…
De welbekende en inmiddels wat hol klinkende retoriek (‘Nederland moet weer van ons worden’ en ‘de islam rukt op’) laat ik maar even voor wat het is. Dat liedje kennen we nu wel en ik ben vooral geïnteresseerd in concrete plannen voor Dordt en Drechtstedengebied.
Dán valt me iets op: veel teksten uit het Dordtse PVV-verkiezingsprogramma zijn nagenoeg letterlijk kopieën van teksten die ik ook tegenkom in de programma’s van de andere 29 gemeentes waar de PVV aan de raadsverkiezingen deelneemt. Dit met als enige verschil dat er ‘Dordrecht’ is ingevuld, waar elders in exact dezelfde zinnetjes bijvoorbeeld ‘Delfzijl’, ‘Den Haag’ of ‘Den Helder’ staat. Het PVV-programma is dus beetje een ‘Jantje-van-Leiden-vlugschrift’, terwijl ik nou juist zo nieuwsgierig ben naar typisch Dordtse plannen en ideeën. Daar vind ik er overigens wél een paar van; zo pleit de PVV (net als de meeste andere partijen) voor een verbod op vervoer van gevaarlijke stoffen door de bebouwde kom, voor gratis parkeren bij het ziekenhuis en voor het doortrekken van de Rotterdamse metro naar Dordt. Verder wil de partij het gratis busvervoer voor 65-plussers (ingevoerd door BVD) handhaven, de subsidie voor gescheiden zwemmen in het zwembad ‘de Dubbel’ stop zetten en geen extra windmolens op het eiland (de molens die er al staan moeten weg). Ook is de partij tegen de herinrichting van de Oude Beerpolder tot bedrijventerrein en tot slot, zo vindt de PVV, moet het Drechtstedenverband (‘da’s een bestuurlijk gedrocht’) in zijn huidige vorm verdwijnen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s