Wegwezen


arro2Zijn ál te hartelijke begroeting is pure misleiding, want Evert heeft maar één echte vriend en dat is hij zelf. Zijn ‘gesprekspartners’ fungeren hooguit als afvalcontainer waarin hij zijn oervervelende en meestal denigrerende boodschappen deponeert. ,,Goh, jij bent aangekomen… was je nou maar niet gestopt met roken. Je mag trouwens ook wel eens naar de kapper. Schrijf je nog steeds stukkies voor dat krantje van je?
Ik zie Evert aankomen op de Cornelis de Wittstraat en kom tot de deprimerende conclusie dat wegduiken achter een auto nu geen zin meer heeft. ,,Hé, hoe gaat het ouwe reus?’’, brult hij op joviale toon vanaf de overkant van de straat. Ik heb er even hélemaal geen zin in en bij wijze van experiment beantwoord ik Everts openingsvraag met de mededeling dat mijn vrouw er vandoor is met Harry Mens, dat mijn dochter zwanger is van Nick én Simon en dat ik morgen een geslachtsveranderende operatie onderga vanwege mijn voorgenomen deelname aan het WK ijsdansen voor vrouwen in Sankt Moritz. Die volzin dringt bij Evert totaal niet binnen, aangezien sarcasme en cynisme aan hem nu eenmaal niet besteed zijn. Ongeduldig wacht hij af tot mijn lippen ophouden met bewegen en bij de eerste stilte die ik laat vallen ziet hij zijn kans schoon om in te haken. ,,Leuk man… lekker bezig. Weet je waar ik zojuist vandaan kom?’’ Ik heb geen idee, maar wijs naar de supermarkt, waar we vlakbij staan. ,,Van de Dirk?’’
Even is Evert van zijn stuk. ,,Eh… ja, dat ook, maar… eh.. dat bedoel ik niet. Nee joh, deze jongen zat gisteren nog op Bonaire. Ik bereid me al voor op een lang en saai verhaal over het beste hotel met het beste buffet aan het allermooiste strand. Dan zie ik hoe een parkeerwachter bezig is een prent onder de ruitenwisser van Everts BMW te proppen. ,,Da’s jouw auto toch?’’ Evert kijkt om, trekt een woeste sprint en ik schiet in de lach. Nee, niet uit leedvermaak… het was pure opluchting.
,,Wegwezen’’, roept Blafmans, die hard aan de riem trekt. Of zei ik dat nou zelf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s