Pedaalridder


fatguysuffersIk ben een mooiweerfietser… daar ben ik me van bewust. Mijn ouwe racefiets, waar de naam Eddy Merckx nog op prijkt, hangt vaak té lang aan de muur van mijn schuur. Wat wind en drie druppels regen verschaffen mij meestal een uitstekend excuus om mijn tweewieler daar ‘nog even’ te laten hangen. Afgelopen zaterdag kon ik er niet meer onderuit: het was prima fietsweer en mijn ingeslapen lichaam schreeuwde om ontwaking. Niet meer roken (sinds stoptober vorig jaar) heeft me wat extra kilo’s in de taille opgeleverd en dus moeten er calorieën worden verbrand. En lach me nou niet uit als u me tegenkomt op mijn ouwe brikkie, want ik draag uit principe geen lycra (ik oog al lullig genoeg van mezelf) en ik tik ook zeker geen snelheden aan waarmee ik enige indruk maak. Laat ik het zo zeggen… ik ben tijdens mijn tochtje naar de Moerdijkbrug minsten twintig keer ingehaald door kwieke senioren en die reden niet eens allemaal op een E-bike.
Aan de voet van de Moerdijkbrug beloonde ik mijzelf met een energiedrankje en nam mezelf voor de terugreis op slentertempo aan te vangen. Dat begon lekker, maar eindigde sneu, want vóór mij, op een dijkje, reed namelijk een in oogtergend roze spandex gehesen heerschap. Hij zat op een ‘state of the art’ racefiets, die vermoedelijk duurder is dan de schuur waar mijn ‘Eddy’ meestal inhangt. De roze pedaalridder reed echter dermate langzaam dat ik hem wel móest inhalen en dat deed ik dan ook. Maar dát kon Spandex-man niet kon verkroppen. Hij ging tempo maken, haalde mij weer in en daar kon ik, kinderachtig als ik ben, ook weer niet mee leven. Lang verhaal kort… ons gesteggel ontaardde in een sneu ogende vendetta tussen twee middelbare stumpers met meer ego dan stamina. Helaas voor mij eindigde die wedstrijd nogal abrupt dankzij een losgeschoten ketting, waardoor ik doortrapte in het luchtledige en hard ten val kwam. Gevolg: kin op het stuur, tand door mijn lip en beschadigd ‘behang’ op  arm en been. Mijn ego ga ik vandaag terugzoeken… ergens onderaan een dijkje in de polder.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s