NS-humor


nsVorige week zag ik, in een of ander SBS 6-rechtbankprogramma een man die terecht stond wegens mishandeling van zijn echtgenote. Hij had zijn vrouw meermalen met de volle vuist in het gezicht geslagen maar dat was, zo beweerde hij, ‘een gevalletje overmacht.’ ,,We hebben een nogal problematisch huwelijk’’, zo luidde zijn verweer. ,,Eigenlijk zouden we in therapie moeten, maar we krijgen van niemand hulp. Dát ik haar af en toe moet slaan is dus in feite een vorm van noodweer. Ik sla haar immers om ons huwelijk te redden en uiteindelijk om haar gelukkig te maken.’’
Nee, ik kon die redenering van de verdachte niet helemaal volgen en dat kon de rechter gelukkig ook niet.
Ooit had ik een hoofdredacteur die, als je om een klein beetje loonsverhoging vroeg, steevast antwoordde met de woorden: ,,Wat zit je nou toch te zeuren over die paar centen meer… wees blij dat je überhaupt werk hébt in deze moeilijke tijden.’’
Na een ongelukkige sliding tijdens een voetbalwedstrijdje belandden de noppen van een tegenstander bij mij op een nogal gevoelige plek… zeg maar een paar centimeter onder de navel. Omdat de pijn nogal lang bleef aanhouden, besloot ik naar mijn huisarts te gaan en vertelde hem, wijzend op het schadegebied: ,,Kijk, als ik dáár druk, doet het hier zeer. De man verblikte of verbloosde niet en zei: ,,Tja, dan moet je daar dus niet drukken.’’ Toegegeven, het was een grapje van de man, maar zijn manier van redeneren deed mij denken aan die malle kwibus in die rechtbank, aan mijn voormalige hoofdredacteur en aan eh… een nogal lollige voorlichter van de NS. Toen een Dordtse reiziger, afgelopen weekend, via Twitter klaagde over het feit dat zijn treinreis richting Gent sinds begin dit jaar niet alleen een half uur langer duurt, maar ook nog eens zes euro duurder is, antwoordde de woordvoerder: ‘Ik begrijp dat je hier vanuit Dordrecht minder blij mee bent. Misschien is Breda een leuke plek om te gaan wonen?’
Ik zeg: brug open gooien en een maandje zo laten. Vinden ze vast lollig bij de NS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s