Verkeersmissers


speedJa, ik weet het, ik loop vooruit op mijn krant die bezig is een ‘hitparade’ samen te stellen van de meest ergerlijke verkeerssituaties in Dordrecht. Dat juich ik van harte toe, want het in kaart brengen van knel- en pijnpunten in uw en mijn directe leefomgeving (op welk gebied dan ook) vind ik een voornamere taak van een dagblad dan eh… oliebollen testen.
Mijn krant haakt in op het streven van het Dordtse college om de meest nijpende verkeerssituaties, in overleg met buurtbewoners, zo snel mogelijk aan te pakken. Da’s een prima streven natuurlijk, al vrees ik dat het ook een beetje een ‘bühnespel’ is van een kersverse wethoudersploeg die de burger graag wil laten zien ‘lekker bezig’ te zijn. Immers, de écht gevaarlijk punten in deze stad kennen we allemaal en hadden dus al lang en breed aangepakt kunnen worden.
Tóch ben ik benieuwd hoe die gemeentelijke top 20 er straks uitziet, maar voorspel alvast dat u bij het overgrote deel van de ‘oogst’ tot de conclusie zult komen: ja, hè hè, dat roep ik al jaren… gaan ze daar nou eindelijk eens iets aan doen?
Vooruitlopend op dat bestuurlijke streven legt mijn krant op haar Facebookpagina alvast de vraag voor welke verkeerssituatie er volgens u zo snel mogelijk moeten worden aangepakt? Dat leverde al ruim 75 reacties op en natuurlijk kom ik daar de welbekende verkeersmissers tegen, zoals de ‘punaises’ op de Singel bijvoorbeeld, waar automobilisten fietsers op de fietsstrook de stuipen op het lijf jagen door daar (vaak schielijk) omheen te rijden… kennelijk ter voorkoming van slijtage aan de schokdempers. Ik kan er nog véél meer noemen, maar dat laat ik over aan de redactie van dit dagblad, die u binnenkort ongetwijfeld één of meerdere pagina’s over dit onderwerp gaat opdienen.
Wat mij trouwens opvalt aan de vele reacties is dat fietsers en voetgangers zich vooral storen aan gemotoriseerde hardrijders. Wij, automobilisten (ik ben zelf ook schuldig) hebben, zoals de Belgen dat zo fraai verwoorden, ernstig last van ‘een zware voet.’ Vanaf deze plek beloof ik u alvast plechtig een stuk lichtvoetiger te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s