Lucht en water


dordtingif

Ik vind het maar niks hoor, dat we, met z’n allen, een complete stad en dan ook nog eens een hele regio om een paar chemische fabrieken heen gebouwd hebben. Daar hadden we nooit aan moeten beginnen natuurlijk, want zoiets is gewoon vragen om moeilijkheden. Zóveel lastige mensen in de nabijheid van Chemours en DuPont geeft – dat kón je gewoon aan zien komen – alleen maar ellende, want al die oervervelende en veel te mondige omwonenden lopen niet alleen in de weg, ze halen ook nog eens voortdurend adem, terwijl die kostbare lucht die ze opsouperen nou juist zo onontbeerlijk is voor het productieproces van genoemde bedrijven. Die schoorsteenpijpen staan er toch niet voor niets?
Mijn eerste voorstel luidt dan ook dat we op dit eiland en in de omliggende gemeenten direct overgaan tot de invoering van een zogeheten ademhalingstaks. Ik zeg, diepe teugen… da’s goed voor de Staatskas en heeft als bijkomend voordeel dat de populatie klagers en zemelaars op de lange duur vanzelf afneemt.
En tot overmaat van ramp drinken die vervelende Dordtenaren en Drechtstedelingen dan ook nog eens bakken vol met kostbaar water, terwijl dat spul nou juist bedoeld is om er resten van chemisch afval in te kunnen dumpen. En dan gaan die vervelende burgers vervolgens óók nog eens een potje lopen leggen te zeuren over het feit dat er misschien wel een luchtje aan hun water zit, terwijl hier toch echt sprake is van een ordinair gevalletje eigen schuld, dikke bult. Want laten we nou eerlijk zijn, welke gek gaat er nou wonen in een gebied waar anti-aanbaklaagjes voor koekenpannen worden gemaakt? Nee, als je zoiets doet dan ben je een eh… pannenkoek toch? Dat brengt me bij voorstel twee: een onmiddellijk verbod op het drinken van kraanwater. Wie tóch wil blijven drinken moet zich maar behelpen met bier en whisky op basis van natuurlijk bronwater uit de Ardennen en de Schotse Hooglanden.
Mocht dit alles uiteindelijk nou nóg geen zoden aan de dijk zetten dan luidt mijn derde en laatste voorstel dat we Dordrecht en de Drechtsteden met onmiddellijke ingang opheffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s