Go with te flow


bigrivers2018Wat is het ware Big Rivers-gevoel? Ik had eerlijk gezegd nooit serieus over die vraag nagedacht, totdat de organisatie van het festival mij, een maand of wat geleden, vroeg of ik ‘mijn Big Rivers-gevoel’ eens in een gesproken column zou willen verwoorden, ter opluistering van een bijeenkomst voor potentiële sponsors. En natuurlijk heb ik dat gedaan (twee keer zelfs) omdat ik nu eenmaal veel liefde koester voor dit evenement, dat in de loop der jaren zo diep in het dna van deze stad is gaan zitten. Laat ik de vraag nou eens anders formuleren: draait het bij Big Rivers, na twintig jaar (het begon allemaal als rhythm & bluesfestival in 1998) nog altijd om de muziek of is die muziek inmiddels gaan fungeren als – laat ik zeggen – de sfeervolle soundtrack van wat gewoon een héél leuk stadsfeest is? Ik bedoel: maakt het eigenlijk nog wel uit wie er optreden of zijn de ‘headliners’ van Big Rivers verworden tot niets anders dan een goed excuus om van het ene podium naar het andere te zwerven? Hé wacht, dáár valt ineens het woord dat ik zocht… zwerven. Want ja, natuurlijk draait het wel degelijk óók om de muziek bij Big Rivers; zo verheug ik me bijvoorbeeld erg op de George Michael-tribute van vrijdagavond bij de Grote Kerk (geloof me, die is echt héél goed), op de Zydeco-band Allez Mama (zaterdagavond, Scheffersplein) en op de Britse ‘bluesman’ Ian Siegal en zijn ‘Dordtse’ begeleidingsband (zondagavond, Korte Kalkhaven). Dat zijn mijn persoonlijke krentjes uit de pap, maar mocht ik ze komend weekend, om welke reden dan ook, mislopen dan is er helemaal niks aan de hand.
Ook bij de vorige editie had ik een ‘muzikale’ route uitgestippeld, maar het liep anders. Of misschien moet ik zeggen… ‘ik’ liep anders, want ik vergat mijn route en liet me leiden door eh… ‘the flow’ van de avond. En zo genoot ik vorig jaar van geweldige bandjes die niet eens op mijn voorkeurslijstje stonden. En weet je wat nou zo mooi is? Het deed er niet toe.
Big Rivers is zorgeloos zwerven met vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s