Arina


arina3Moet ik nou óók nog een duit in het zakje doen, nadat zóveel mensen hun zegje hierover al gedaan hebben? Ja, dus… want zóveel onrechtvaardigheid zit me gewoon dwars. Waarover ik het heb? Over Café Arina aan de Voorstraat West. Daar speelde zich enkele dagen geleden een nogal onverkwikkelijke gebeurtenis af (een klant heeft nar verluid het gezicht van een andere klant met een glas bewerkt) en nu moet het café, op last van de gemeente, voor straf twee weken ‘op slot.’ Die maatregel leidde tot veel verontwaardiging… vooral op de sociale media en eerlijk gezegd begrijp ik die verontwaardiging wel. Waarom? Omdat nou juist dit café al zó lang, zó’n uitstekende reputatie heeft. In café Arina, dat weet eigenlijk elke Dordtse ‘stapper’ wel, wordt nooit gevochten, in café Arina hangt geen onheilspellende, maar juist een vreedzame sfeer, in café Arina voelen klanten zich veilig. Dat heeft alles te maken met uitbaatster Arina Nickolson, een intelligente (en leuke) vrouw die haar etablissement al sinds jaar en dag ‘bestiert’ alsof het haar huiskamer is. Arina is ook een sterke vrouw, die zegt waar het op staat en die, binnen haar eigen ‘koninkrijkje’ ook veel prijs stelt op hoffelijkheid en beleefdheid.En nu begrijp ik best dat een café, in verband met politieonderzoek, een paar dagen dicht blijft als er zich binnen ‘een misdrijf’ (want daar hebben we het over) heeft voorgedaan, maar die min of meer ‘automatisch’ opgelegde twee weken kan ik, in dit geval, toch écht niet anders zien dan overbodig gemeentelijk spierballenvertoon.
Nu hóór ik in gedachten een gemeentewoordvoerder al zoiets roepen als: tja, we hebben in Dordt nu eenmaal een beleid van ‘gelijke monniken, gelijke kappen’, maar dát is nou juist wat me in dit geval zo dwars zit… het ene café is namelijk het andere niet. Twee weken dicht en dus óók twee weken geen omzet, voelt juist voor Arina, bijzonder onrechtvaardig aan. Ik vind dan ook dat het gemeentelijk beleid op dit gebied maar eens nader onder de loep genomen moet worden. Tijd voor een strafpuntensysteem… of iets met gele en rode kaarten misschien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s