Hilbert


Too hot to trotHitteplan, code oranje, moeilijk kijkende meteorologen met weer- en smeerwaarschuwingen en journaals die gevuld zijn met horrorscenario’s van al dan niet zelfbenoemde weersvoorspellers die ons de komende jaren nog véél meer bloedhete zomers beloven.
Ach, ik hou me er eigenlijk niet zo mee bezig en vind het – sorry voor het woord – een hoop ‘kouwe’ drukte. Ik draai al een tijdje mee op dit aardbolletje, sluit mijn ogen niet voor zaken als global warming, maar realiseer me tegelijkertijd dat dit toch écht niet de eerste lange hete zomer in mijn leven is. Het enige verschil is dat we er met z’n allen, en dat geldt óók voor de media, ietwat ‘hysterischer’ mee omgaan dan in vroegere jaren. Het weer is als het ware ‘een news-event’ geworden.
En ja, ik heb het óók warm, net zoals u. Al maak ik me toch vooral zorgen over mijn eigen Blafmans, die permanent gekleed in een soort winterjas, de middaguurtjes het liefst in de relatief koele woonkamer op de frisse plavuizen doorbrengt. We gaan dan ook al weken achtereen elke avond een potje zwemmen in ’t Wantij en wandelen doen we de laatste tijd vooral ’s nachts. Want als columnist van deze krant kan ik me nu eenmaal de luxe veroorloven om mijn dagen een beetje aan te passen aan de temperatuur.
Overdag doe ik de laatste dagen, zo realiseer ik me, eigenlijk steeds minder. Pas na een uurtje of negen ’s avonds kom ik een beetje tot leven, met als gevolg dat de column die u nu leest pas kort voor het ‘zakken’ van de krant, ofwel tegen middernacht, geschreven is. Wandelen met Blafmans doe ik tegenwoordig om een uurtje of één ’s nachts en daarna ga ik nog rustig een tijdje in de tuin zitten met een biertje. Pas om een uurtje of drie zoek ik de slaapkamer op. Ik droom trouwens wel steeds vreemder de laatste tijd. Gisterochtend schrok ik ineens wakker van de stem van Leen Pfrommer: ‘Hilbert, Hilbert, je móet nog een rondje.’ Voor de jongere lezers… googel dat maar even.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s