Slap


lester

Een fout politiek partijtje met griezelige denkbeelden wordt pas écht gevaarlijk als er ook mensen mét hersens in gaan zitten. Zo lang de PVV haar kandidatenlijsten en zeteltjes in stad en land echter nog altijd moet opvullen met types als Gidi Markuszower (vuurwapenbezit), Marjolein Faber (fraude met overheidsgeld), Eric Lucassen (bedreiging), Hero Brinkman (bedreiging, dronken rijden), Marcial Hernandeze (mishandeling), Machiel de Graaf (fraude), Theo Krebber (frauduleuze declaraties), James Sharpe (mishandeling), Marcel de Graaff (stemfraude) en René Eekhuis (zware mishandeling en fraude) kan ik alleen maar constateren (het lijstje is namelijk nog véél en véél langer) dat het zóver zeer nog niet is. De partij lijdt namelijk nog altijd aan het zogeheten bananenschilsyndroom en met óm de zoveel maanden een uitglijder kán het natuurlijk (en gelukkig maar) nooit serieus wat worden. In Dordt mogen we, met Dan van Leeuwen (fractievoorziter), Rob Helweg en Saskia Rutten-Albers trouwens nog best in onze handjes knijpen. Dat zijn, in mijn ogen, vriendelijke en communicatief vaardige mensen die, wat mij betreft, dus eigenlijk de verkeerde partij in de raad vertegenwoordigen. De Dordtse tak van de PVV heeft zich tot dusver althans vooral gemanifesteerd als een ‘light’-variant van Wilders’ onfrisse hobbyclubje. En zo kom ik uit bij Lester van Houwelingen, die enkele maanden geleden nét geen stoeltje wist binnen te slepen in de Dordtse gemeenteraad. Da’s achteraf maar goed ook, want dit, niet eens onvriendelijke jochie van 33-plus, blijkt in politieke zin een ‘accident waiting to happen’ te zijn. Nét voor de verkiezingen kwam hij in opspraak omdat er een filmpje van hem op internet opdook. Daarin ‘predikte’ hij teksten als ‘fuck the police’ en ‘all cops are bastards’ en dat leverde hem een boete van justitie op en ook moest Lestertje nog een excuusfilmpje maken. Dat filmpje is lachwekkend, omdat Lester daarin helemáál geen excuses maakt, maar een slap lulverhaal ophangt over Amerikaanse politiemensen die het niet zo nauwe nemen met de mensenrechter van mensen met een donkere huidskleur. ,,Dát is de reden dat ik fuck the police riep.’ Tuurlijk Lester… en aids, zo grapte ooit cabaretier Harry Jekkers, krijg je van eh… bijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s