Échte supporters


smoelNee, een paar etterbakkies kunnen de voorpret gelukkig niet bederven. Waarover ik het heb? Over een groepje zich FC Dordrecht-supporter noemende knulletjes die het nodig vonden om in de slotminuten van een oefenwedstrijdje in Katwijk op de vuist te gaan met eh… Tja, met wie eigenlijk? Met Katwijksupporters? Of waren het inderdaad ‘Ajacieden’ die ergens op het zongebruinde huidje van een driftig Schapekopje een Feyenoord-tatoeage ontwaard hadden? Dat laatste verhaal kwam mij althans ter orde, maar ach… het kan me eigenlijk geen bal schelen wie er begon, of wie nou precies wie ‘uitgelokt’ of uitgedaagd heeft… het is allemaal zó kinderachtig en staat ook zó ver weg van de sport voetbal en van de wijze waarop FC Dordrecht zich al een tijdje manifesteert… namelijk op zeer positieve wijze. Want dát is het punt dat ik in deze column vandaag wil maken. Ik vind dat de club de afgelopen jaren  ‘ziel’ gekregen heeft en zich vaak van haar mooiste kant laat zien. Waarmee? Tja, in de eerste plaats natuurlijk met veelbelovende oefenpotjes van een, in mijn ogen althans, aantrekkelijke selectie. En nu weet ik heus wel dat een verzameling talentvolle spelers een club (welke club dan ook) geen garantie biedt voor een glansrijk nieuw seizoen, maar als zelfs de deskundigen van het programma Rijnmond Sport FC Dordrecht tippen als op z’n minst een outsider voor aanstaand competitiesucces, wie ben ik dan om dat tegen te spreken? De club komt overigens sowieso de laatste tijd vaak op ‘warmbloedige’ wijze in het nieuws. Er gaat straks gevoetbald worden op echt gras (lekker), het bestuur heeft realistische plannen ‘neergelegd’ om het stadion op te knappen en ik hoor al een tijdje geen ego-gebrul meer van individuen die zichzelf belangrijker vinden dan de club. Verder schreven de (echte) supporters een prijsvraag uit voor een nieuw clubsjaal-ontwerp en de winnaar werd een hele bijzondere (te zien op de Facebookpagina van de supportersvereniging). En o ja… de club deed onlangs een oproep aan supporters om op 11 augustus te komen helpen met de grote schoonmaak van het stadion. Wedden dat het storm gaat lopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s