Hangout


hangjongerenIs er nou écht sprake van structurele geluidsoverlast op de parkeerplek nabij camping ’t Vissertje of valt het allemaal wel mee? Ik kom er al vele jaren, zo ongeveer drie á vier keer per week, om Blafmans te laten zwemmen. Het is er, zeker als het lekker weer is, altijd op een gezellige manier druk: er poedelen dan een heleboel ‘Blafmannetjes’, onder toezicht van hun baasjes die met takken en balletjes gooien, er worden bootjes te water gelaten, er is áltijd een vast groepje senioren (,,Noem ons gerust hangouderen’’) dat een beetje bij het water rondhangt en van wie er regelmatig een paar, onder aanvoering van de inmiddels bekende Wantijzwemmer Ivo (Hij zwemt elke dag ter nagedachtenis aan zijn overleden moeder) een eh… ‘baantje’ gaan trekken. Ook zijn er meestal kinderen die, onder het wakend oog van oma’s en opa’s, wat ravotten op het mini-strandje. Ik vind het nog altijd een klein wondertje dat dit allemaal zó goed samengaat. Hoe dat komt? Ach, we hebben met z’n allen één ding gemeen: we zijn dol op ons eigen ‘Copacabanaatje’ aan ’t Wantij en we geven elkaar op dat piepkleine plekje een beetje de ruimte.
Tegen de tijd dat wij met z’n allen zo’n beetje aanstalten maken om te vertrekken verandert het parkeerterreintje aan de Loswalweg in een ‘hangout’ voor jongeren van, laten we zeggen 16 tot 20. Ze komen met scooters en brommers of in met veel spoilers ‘opgedirkte’ hatchbacks, ze drinken wat, praten wat, roken een blowtje en ja, ze zetten de autoradio inderdaad wel eens wat te hard. Eigenlijk doen ze niks anders dan wat jongeren al sinds mensenheugenis doen… namelijk jong zijn. Er zijn nog meer van dit soort (meestal afgelegen) hangplekken op ‘de randen’ van het eiland, alleen ligt deze nou nét vlakbij een camping, waar zelfs een niesbui na tienen als ernstige geluidsoverlast wordt ervaren. En dát – op die camping staan veel ouderen en gezinnen – begrijp ik ook wel weer. Hoe je dit oplost? Tja… APV’tje invoeren misschien? Samenscholingsverbod na elven of zoiets? Die jongeren vinden heus wel een ander plekkie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s