‘Ze’ en ‘we’


leukHij komt, hij komt… o nee, tóch niet. ‘Geen Sinterklaasfeest in Kunstmin’, kopte mijn krant, want eh… niet voldoende sponsors voor het organisatiecomité, dat het evenement daardoor financieel niet rond krijgt en dus afblaast. En nee, daar zit verder hélemaal niks achter, behalve geldgebrek dus, maar tóch veroorzaakte het krantenbericht een hoop commotie op de Facebook-pagina van dit dagblad. Het Grote Gezeik is dit jaar wel héél vroeg begonnen… nog vóór mijn vakantie zelfs. De reacties waren weer eens niet van de lucht: het was namelijk allemaal weer ‘één groot complot’ en ‘ze’ (geen idee wie dat zijn) hadden eindelijk hun zin gekregen en schaffen alles af wat ‘we’ (ook geen benul wie dát zijn trouwens) leuk vinden en verder een hoop gemekker over tradities die teloor gaan en dat ‘ons land’ naar de verdoemenis holt. Nog niet zo lang geleden werd Facebook door historicus Maarten van Rossem aangeduid als, en ik citeer, ‘een trapveldje voor zwakbegaafden.’ Dat vond ik aanvankelijk een nogal eh… ‘stellige’ stelling, maar ik moet nu erkennen dat de man gewoon gelijk heeft. Het gros van de reaguurders bleek namelijk dat hele artikel niet te hebben gelezen en baseerde zich louter op de kop boven het verhaal… ‘Geen Sinterklaasfeest in Kunstmin’, dus daar zullen Rutte, Sylvana, Erdogan, Humberto Tan en Toine van Peperstraten wel achter zitten. En eh… nu willen ‘ze’ ons vuurwerk óók nog eens gaan afpakken, worden frisdrank en ‘booze’ nóg duurder en mogen we niet eens meer lekker een potje paffen voor de deur van het ziekenhuis. Als ik de Paashaas was zou ik maar vast dekking gaan zoeken, want voor je het weet zit staatssecretaris Blokhuis met een dubbelloops achter hem aan. Nee, als Pim nog geleefd had was het allemaal nooit zover gekomen.
Intussen veegt gekke Geert uit Venlo al dat opgekropte ongelijk in zijn van Piet gekregen juten zak en heeft hij weer voor een nieuw parlementair jaar aan giftig strooigoed bij de hand ter meerdere eer en glorie van zijn zelf gecreëerde bestaansrecht.
Ik sluit me er éven voor af. Terschelling roept. Tot over twee weken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s