Namens Blafmans


biesboschVia deze weg willen Blafmans en ik u graag mobiliseren. Mobiliseren waarvoor? Om bezwaar te maken tegen het ‘hond-onvriendelijke’ beleid dat straks van kracht wordt in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Waarom ik dat doe? Omdat dit natuurgebied honden straks nauwelijks ruimte biedt om te rennen en te ravotten. Ik zal u uitleggen hoe het zit: die nieuwe Biesbosch, die zich straks uitstrekt van de Viersprong tot aan de pont naar Werkendam, wordt voor de helft taboe voor viervoeters. In de andere helft is uw hond welkom, maar dan louter aangelijnd. In hooguit één achtste van het gebied waar Blafmans en co dan wél mogen komen is het toegestaan om de lijn te ontkoppelen, maar eh… da’s een gebiedje van niks. Het voelt aan als onrecht. Waarom? Omdat die nieuwe Biesbosch zó enorm groot is en omdat er maar een héél klein stukje gereserveerd is voor de minstens tienduizend hondenbezitters in deze stad die hun viervoeter eens lekker willen laten uitrennen. Het is een gevolg van een, in mijn ogen, té krachtige lobby van boswachters die zielige Bambi’s en andere beestjes willen (over)beschermen tegen honden die hun eh… tanden niet thuis kunnen houden. Maar laten we nou eerlijk zijn…zó vaak komt het toch niet voor dat reekalfjes door valse honden worden omgelegd? Trouwens, ik hoor de boeren straks alweer klagen over het feit dat er teveel reeën rondhuppelen en dan staan schietgrage jagertjes alweer in rotten van tien klaar om het ‘natuurlijk evenwicht’ te herstellen. Belachelijk trouwens dat Dordtse hondenbezitters (behoudens een piepklein gemeenteberichtje in een huis-aan-huis-blad) helemaal niet geraadpleegd zijn over de inrichting van die nieuwe Biesbosch. Als betaler van hondenbelasting staan we immers geregistreerd en zijn we zijn makkelijk te vinden.
En dus roep ik alle hondenliefhebbers, vanaf deze plek op om bezwaar te maken tegen de indeling van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Dat kan door naar de website van de gemeente te gaan. Als u in het zoekvlakje de woorden ‘Nieuwe Dordtse Biesbosch’ intikt, ziet u vanzelf hoe u dat kunt doen. Wél snel graag, want u heeft nog maar tót 24 oktober de tijd.

Eén reactie

  1. Hier heb ik een ietwat andere mening over, Kees. Ten eerste is het slechts een piepklein deel van de door jou genoemde 10000 hondenbezitters op ons eiland, die hun hond uitlaten in de Biesbosch. Ik kom meerdere malen per week in de Biesbosch en zie niet zo veel honden. Daar komt bij dat ik dat eigenlijk wel fijn vind want ik ben bang voor grote honden zoals Duitse herders, Mechelse herders( beide rassen zijn zeer geschikt als Politiehond wegens hun kracht en uiterlijk. Ook bouviers en nog een paar rassen vind ik angstaanjagend. Als ik tijdens een korte wandeling in de Elzen geconfronteerd wordt met zo, n loslopende hond schrik ik me kapot en krijg onmiddellijk de nijging in een boom te klimmen. Heel veel mensen zijn bang voor honden Kees, dat weet je best, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s