Willie Wortel


ebikeZomaar een berichtje in de krant, een politieberichtje om precies te zijn: ‘Man op zelfgebouwde elektrische fiets na korte achtervolging staande gehouden’ luidt de kop boven het stukje van enkele dagen geleden. Er zat ook een fotootje bij van die ‘zelfbouw-e-bike’ en dat vehikel zo concludeerde ik na bestudering van dat plaatje, ziet er behoorlijk ‘kek’ uit. Het intrigeert me mateloos.
Even de feiten op een rijtje: agenten hielden afgelopen zondag op de Papendrechtse Ketelweg een 38-jarige inwoner van die gemeente aan vanwege eh… veel te hard scheuren op een tweewieler. Het ding moet ongeveer zestig hebben gereden en ja, zoiets valt natuurlijk op in het zondags doorgaans zo rustieke Pape City. En dus maakte oom agent, nadat hij van de verbazing bekomen was, een stopteken dat echter door de ‘coureur’ genegeerd werd. Dat maak ik althans op uit het politietweetje waarop het krantenberichtje gebaseerd is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de fietser dat stopteken niet eens zag omdat hij druk bezig was zijn helse rit te overleven, want geloof me… overeind blijven met 60 kilometer per uur op twee van die smalle wieltjes valt niet mee.
Hoe dan ook, er volgde een korte achtervolging (met welk politievoertuig vermeldt het verhaal niet) en de overtreder werd even verderop tot staan gedwongen. Resultaat: de hardrijder kan een fikse boete in de bus verwachten, zijn fiets is in beslag genomen en wordt, zo maak ik op uit het berichtje, vermoedelijk vernietigd.
Dat laatste lijkt me nou weer wat overdreven. Ik ben namelijk hartstikke nieuwsgierig naar die fiets en ik zou dat ding best eens van wat dichterbij willen bekijken. Wie is trouwens die fietsenbouwer in kwestie? Hoe heeft hij dat ding gebouwd en wat voor motortje zit er eigenlijk in? Nu moet de reactie van deze krant natuurlijk zijn eigen keuzes maken (daar wil ik me zeker niet mee bemoeien), maar ik zou het toch leuk vinden als mijn collega’s deze creatieveling weten op te sporen voor een vervolgverhaal. Wie weet wat we allemaal nog meer aan uitvindingen tegenkomen in het schuurtje van deze Papendrechtse Willie Wortel.

3 reacties

  1. Hoi Kees, Willie Wortel hier! Leuk stuk, ik had eigenlijk verwacht dat ik als aso of wegmisbruiker gezien zou worden door de meeste mensen, maar niets lijkt minder waar te zijn! En dat is een welkom lichtpunt in deze donkere tijden als onvrijwillig wandelaar. Groeten, P. Breijer. (prbreijer@gmail.com)

  2. De accu was nagenoeg leeg toen (waar ik jammer genoeg even geen erg in had). Met een volle tot halfvolle accu haalde ik 120 kilometer per uur. gevolgd door zo’n 120 liter angstzweet, haha.

  3. Prachtig toch, dat iemand zo lekker bezig is met zelfbedachte constructies. Dat zouden meer mensen moeten doen, ik weet uit ervaring dat je er blij door wordt als iets je weer is gelukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s