Poepzakje


hondenpoepHet is toch zo makkelijk… gewoon een kwestie van voldoende poepzakjes bij je hebben, even zo’n ding om je hand wikkelen, vervolgens in die warme smurrie graaien (altijd prettig in de winter), zakje met één handige beweging binnenstebuiten keren, knoopje er in, prullenbak zoeken, klaar. En nu niet zeuren over het feit dat u tóch al hondenbelasting betaalt en dat er nou nét even geen prullenbak in de buurt is, want dat zijn allemaal eh… schijtsmoesjes. En o ja, óók niet denken, als het bij een boompje is mag het wél, want als iedereen zo redeneert dan gaat uw straat op den duur wel érg stinken.
Nog niet zo lang geleden kondigde de gemeente een strenger handhavingsbeleid af maar daar is in de praktijk bitter weinig van terecht gekomen. Hoe dat komt? Tja… een hondendrol is snel gelegd en heterdaadjes zijn nu eenmaal schaars. Ook heb ik het gevoel dat toezichthouders het soms bést moeilijk vinden om de confrontatie met overtreders aan te gaan. Daar mogen ze best wat ‘krijgshaftiger’ in worden al vind ik dat ze dan wél even een spoedcursusje ‘hoe werkt een hond’ moeten volgen. Mijn Blafmans doet altijd een plasje bij dezelfde boom op het Vrieseplein en aangezien het een dame is gaat ze daar keurig bij zitten. En ja hoor… daar kwam een moedige stadswacht aangelopen. Wijzend op een kouwe ouwe drol (want dát is nou precies het probleem rondom boompjes) wilde hij me op de bon slingeren en ik moest lullen als Brugman om hem duidelijk te maken dat Blafmans en ik toch écht onschuldig waren. Tot slot nog een tip: het lijkt me een aardig idee als toezichthouders altijd wat zakjes bij zich dragen. Het is mij wel eens overkomen dat ik de hond uitliet en me niet bewust was van het feit dat ik door mijn voorraadje (in een kokertje aan de riem) heen was. Mocht je op zó’n moment nou net ‘betrapt’ worden dan kan de toezichthouder in kwestie je de kans bieden om het probleem alsnog op te lossen. Dat schept meteen ook een wat vriendelijker sfeertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s