Uitrenveld


funny guy,,Weet je wat het is? Die gasten motten me gewoon niet. Elke smoes grijpen ze aan om me een hak te zetten… steeds als me zien word ik gefouilleerd, gooien ze m’n blikkies leeg en moet ik als de wiedeweerga opzouten.’’
Bertus wordt, zo verwoordt hij dat zelf althans, ‘gestalkt’ door de politie en kijkt schichtig om zich heen om op tijd de benen te kunnen nemen mocht hij ergens een glimp van een uniform ontwaren. Nu heeft zich, leunend tegen een muurtje, neergevlijd op het honden-uitrenveldje achter de Blekersdijk, geeft Blafmans een aai over de bol, vult zijn sjekkie met wiet en trekt de eerste van een sixpack bier open die hij uit zijn rugzak haalt. ,,Ja, ik weet het… pimpelen op straat mag niet’’, zegt hij nadat hij een paar flinke slokken heeft genomen. ,,Maar waar moet ik anders m’n biertje drinken? Thuis laten ze me ook al niet met rust. Ik zat daar gisteren lekker naar muziek te luisteren, komen die popo’s ineens al m’n apparatuur in beslag nemen. De buurt had geklaagd over geluidsoverlast, maar ja, je kan Motorhead toch niet heel zachtjes draaien? Dan klinkt het voor geen meter. Het heet toch niet voor niks hard rock? Ik heb dat de politie de vorige drie keer ook al uitgelegd toen ze aan de deur stonden, maar die gasten wíllen het gewoon niet snappen en m’n buren zijn echt enorme zeikerds… die houden gewoon niet van goeie muziek en storen zich verder zo’n beetje aan alles wat ik zeg of doe.’’
Na die lange monoloog is Bertus inmiddels alweer aan zijn tweede biertje begonnen. Dán hoort hij een verdacht geluid, staat op, kijkt over het muurtje en schiet in de fluistermodus als hij in de verte twee agenten ziet aankomen. ,,Zie je wel? Ze zoeken me gewoon. Ik ben pleitos. Doei.’’ En weg is Bertus.
Even later betreden de twee agenten het uitlaatveldje en krijgt Blafmans wederom een aai over de bol. ,,Bertus alweer wieberen zeker?’’, vraagt één van hen lachend. Ik knik bevestigend en zeg: ,,Het is nu eenmaal een uitrenveldje toch?’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s