Talentenfonds


leergeldBij wijze van uitzondering maak ik mijn column van vandaag graag een beetje reclame. Nee, niet voor een of ander product, maar voor het zogeheten Talentenfonds van de Dordtse Stichting Leergeld. De kas van dat Talentenfonds is namelijk leeg dus vraag ik u, heel brutaal, om ‘m weer een beetje te helpen vullen. Waarom ik dat doe? Ten eerste omdat ik het Talentenfonds een fantastisch initiatief vind en ten tweede omdat ik tóch al een zwak had voor de Stichting Leergeld, die zich al sinds jaar en dag inzet voor kinderen die onder het bestaansminimum leven en wier ouders zich dus geen ‘extraatjes’ kunnen permitteren. Om deze kinderen te behoeden voor sociale uitsluiting biedt Leergeld ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te gaan op schoolreisjes, om te sporten of om muzieklessen te volgen. Maar da’s nog niet alles, want in samenwerking met de Stichting Zakgeld is het Leergeld dit jaar óók nog eens gelukt om maar liefst 2500 kinderen in de Drechtsteden straks een Sinterklaascadeau te kunnen schenken van ongeveer 35 euro per kind. Prachtig toch? Ik wou het maar even gezegd hebben, al wil ik in deze column vooral graag de aandacht vestigen op het Talentenfonds van deze stichting. Want naast die al genoemde activiteiten wil Leergeld ook graag bijzondere talenten van kinderen tot bloei laten komen. Daar ontvangt deze organisatie géén subsidie voor en dus doe ik vanaf deze plek een beroep op alle Drechtstedelingen. Het gaat hier om kinderen met bijzondere talenten op het gebied van onderwijs, cultuur of sport. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jeugdig wiskundetalent dat naar de wiskunde olympiade zou kunnen gaan, of aan een kind met uitzonderlijke muzikale talenten dat een specifiek (vaak prijzig) muziekinstrument moet aanschaffen of aan een jonge wielrenner die een racefiets nodig heeft om zijn of haar ambities te kunnen waarmaken. Het Talentenfonds biedt ze graag deze mogelijkheid en dus wil ik u vragen om een bijdrage te leveren. Dat kunt u doen door (op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur) een belletje met de stichting te plegen. Het nummer is: 078 6123119.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s