Energie


energieplein

Het moet een plek worden om lekker rond te hangen en te genieten van het uitzicht over het Wantij. Ik heb het over een 180 meter lange trap, die zo ongeveer in het vroege najaar van 2019 (vanaf de Biesboschstraat, tot even voorbij de bioscoop) langs het water komt te liggen. Die trap (ik denk ook een soort mini-boulevard, annex terras), wordt gebouwd in de ‘industriële’ stijl van het nabij gelegen Energieplein en is niet alleen voor recreatieve doeleinden bestemd. De constructie doet namelijk ook nog eens dienst als oeverbescherming en waterkering
Nu wil ik best geloven dat dit allemaal reuze mooi wordt, maar het lijkt me nóg veel mooier als de ‘zone’rondom het Energiehuis, ook inhoudelijk eens een paar flinke oppeppers krijgt. Waarom? Omdat dit beoogde ‘nieuwe uitgaanscentrum’ van de stad er tot op heden soms wat mistroostig bij ligt. Nu is er op zich niks mis met die gebouwen en dat Energieplein (met uitzondering dan van de vreselijke parkeergarage die het uitzicht op het water wegneemt) maar ik vind dat je dit gebied nog niet bepaald geslaagd kunt noemen als uitgaansgebied. Laat ik het anders zeggen… het is allemaal nog wat halfslachtig en ‘onaf.’ En nee, da’s geen kritiek op de horeca in het Energiehuis (die is prima) en ook niet op de theaterzalen, de poppodia en de bioscoop (ik hoop dat het daar allemaal lekker draait) maar het is kritiek op het totaalplaatje. Ik vind namelijk en hoor dat ook van anderen, dat de ‘Energiezone’ (je moet het beestje een naam geven nietwaar?) zo weinig eh… energie uitstraalt. Het uitgaanspubliek blijft er, aan de pleinkant zeg maar, eigenlijk nauwelijks hangen, simpelweg omdat er na een voorstelling (muziek, film of theater) buiten verder niet zo veel te beleven valt. Tijd dus voor méér leven in de brouwerij, misschien wel een beetje (zij het compacter natuurlijk) naar het voorbeeld van het Rotterdamse Cor Kieboomplein, waar zich onder andere Pathé De Kuip, diverse restaurants, koffietentjes en ook wat grote en kleinere winkels bevinden.
Ik vrees nu voor een hele eenzame lange trap langs het water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s