Pluchepartij


gbOndanks een stevig laagje eelt, dat zich in de loop der jaren op mijn ziel genesteld heeft, geloof ik nog altijd in de kracht van politiek. Of misschien moet ik zeggen, in mensen die de wereld willen verbeteren. Die wereld kan natuurlijk ook gewoon je eigen stad, dorp of straat zijn. Probleem echter met politiek in het algemeen en met (gelukkig niet alle) politici in het bijzonder is dat ze zich op den duur soms een tikkie te veel aan het pluche gaan hechten en uit het oog verliezen wie ook weer die mensen waren die op ze gestemd hebben. Neem nou dat Ambachtse GemeenteBelangen… die partij wilde zó graag een wethouder leveren dat het, louter om die diepgewortelde ambitie waar te maken, z’n ziel en zaligheid aan de hoogste bieders ‘verkocht.’ Die hoogste bieders heten CDA en SGP/Christenunie. Van die partijen mag je natuurlijk vinden wat je wilt, maar ze zijn in ieder geval niet hypocriet als het gaat om die ‘heilige koe’ die zondagsrust heet. Een nieuw overdekt zwembad in het dorp? Prima, want zwemmen is gezond, alleen liever niet op zondag, want de bijbel zegt dat je dan geen baantjes mag trekken, behalve dan dat ene baantje (liefst te voet) richting Gods huis. Dat begrijp ik best, althans van christelijke partijen… maar niet van GemeenteBelangen, uitgerekend de club die, tijdens de laatste verkiezingscampagne, nog zo feestelijk (bij de Schoof) stond te reclameren dat zwemmen in dat nieuwe binnenbad óók op zondag moet mogen. Diezelfde partij heeft nu óók een motie van de VVD verworpen om, na het fitnessen in Ambacht, op zondag een drankje te kunnen bestellen. Dat mág niet van de confessionelen en die zitten nu eenmaal in één coalitie met GemeenteBelangen en dus mag het nu ook niet van GemeenteBelangen, dat op haar eigen website zo enthousiast uitdraagt goed te luisteren naar ondernemers. Ik vrees dat GemeenteBelangen na de laatste verkiezingen verzuimd heeft de met champagne gevulde oren te laten uitspuiten, want deze partij lijkt, nu het eenmaal aan het pluche geroken heeft, nog louter de belangen van eh… GemeenteBelangen te behartigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s