Pretpark


BillyHet gemeentebestuur van Sliedrecht heeft een verzoek van een pretparkexploitant, om een ‘filiaal’ van Billy Bird bij het baggerdorp te mogen bouwen, afgewezen. Dáár hebben we hier geen plek voor, laat wethouder Spek aan de gemeenteraad weten en van die zijde wordt kennelijk niet geprotesteerd, dus gaat het ‘feest’ daar niet door. Nu is en blijft het argument ‘geen plek’ natuurlijk een subjectief argument… als je iets écht wil is er altijd wel ruimte te maken, maar dát is niet mijn punt. Ik vraag me in alle oprechtheid af of die, in mijn ogen wat al te makkelijke Sliedrechtse afwijzing van Billy Bird nu wel zo verstandig is. Ik bedoel… het overkomt een gemeente nou niet bepaald elke dag dat een succesvolle pretpark-uitbater (de man heet Ton Derks) aan je deurtje klopt met de intentie zo’n toeristentrekker in jouw gemeente neer te zetten. Of je nu van pretparken houdt of niet, een dergelijke attractie brengt immers werkgelegenheid met zich mee en je kunt er een stad en een regio ook heel aardig mee ‘op de kaart’ zetten. En nu weet ik heus wel dat Billy Bird bij lange na geen Efteling is, maar laten we nou eerlijk zijn, wie had er zonder Efteling ooit van Kaatsheuvel gehoord en wie had er zonder dat attractiepark aldaar ooit van Slagharen gehoord? Die gemeentes plukken al jaren behoorlijk zoete vruchten van de nabijheid van deze toeristentrekpleisters en ik heb begrepen dat de Brabantse gemeente Volkel en het Limburgse Beesel (daar bevinden zich de twee huidige Billy Bird-filialen) tot op heden, vanuit economisch oogpunt, bijzonder in hun nopjes zijn met die goed draaiende kinderpretparken binnen hun gemeentegrenzen.
De directie van Billy Bird is vastbesloten om een derde filiaal op te zetten en ‘flirt’ naar mijn weten nog altijd met het Drechtstedengebied. Misschien een gekke gedachte hoor… maar is dit niet een leuke invulling voor dat nieuwe industriegebied Dordtse Kil IV? Daar hoopt de gemeente straks grote distributiecentra (van online-winkels) neer te kunnen zetten, maar die staan volgens mij nog altijd niet in rotten van drie aan de gemeentepoort te kloppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s